Metroul din Drumul Taberei: Au mai rămas de săpat două din zece staţii

Constructorii Magistralei 5 de metrou au finalizat săpăturile în 8 dintre cele 10 staţii ale tronsonului Eroilor-Drumul Taberei. Au mai rămas de efectuat săpături în staţiile Râul Doamnei şi Parc Drumul Taberei, conform datelor privind stadiul lucrărilor de la începutul lunii august.
Economica.net - mar, 16 aug. 2016, 21:12
Metroul din Drumul Taberei: Au mai rămas de săpat două din zece staţii

Cel mai mic procent de realizare a săpăturilor în staţie, de 21%, este la Râul Doamnei. La staţia Parc Drumul Taberei, săpăturile sunt realizate în proporţie de 57%.

La polul opus, staţiile unde lucrările au avansat cel mai mult sunt Orizont şi Valea Ialomiţei. Aici, pe lângă finalizarea săpăturilor, gradul de realizare a celorlalte lucrări – precum cele de la structura staţiei, de deviere a reţelelor şi de refacere a suprafeţelor – depăşeşte 80%.

Procentul de realizarea a structurii de rezistenţă aferentă proiectului Magistrala 5 de metrou, Secţiunea Râul Doamnei – Eroilor, inclusiv Valea Ialomiţei, la data de 5 august 2016, era de 80,15 %.

În data de 22 iulie 2016, echipamentul de săpat tuneluri – Tunelling Boring Machine, botezat „Sfânta Filofteia” a realizat spargerea peretelui fronton, pătrunzând în stația Eroilor 2.

Ulterior, cel de-al doilea TBM, botezat „Sfânta Varvara”, a executat tunelul de legătură între Magistrala 1 și Magistrala 5 de metrou.

Tronsonul 1 Drumul Taberei – Eroilor al Magistralei 5 va avea un depou şi zece staţii de metrou: Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Drumul Taberei 34, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor.

Obiectivul principal al proiectului este acela de a facilita legătura intre vestul și centrul oraşului, prin intermediul unei linii de transport cu metroul ce va avea o lungime construită de 6,87 km, un număr de 10 stații si un depou.

Proiectul Magistrala 5, Secțiunea Râul Doamnei – Eroilor (PS Opera), inclusiv Valea Ialomitei iși propune transportul unui numar de circa 64.000 călători/zi (la punerea în funcțiune) din zona deservită spre centrul oraşului, fiind de asemenea şi o legătură cu rețeua existentă de metrou, la staţia Eroilor.

Lucrările la Magistrala 5 a metroului bucureştean au inceput în 2011, iar termenul iniţial de finalizare era 2014. Cel mai recent termen anunţat de autorităţi pentru finalizarea lucrărilor este prima jumătate a anului viitor.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...