1EUR = 4.8419 RON | Bucureşti 22 º

Companii

Metroul din Drumul Taberei: Contractul pentru automatizarea traficului ar putea fi semnat în iulie. Metrorex promite inaugurarea în vara lui 2018

Contractul pentru sistemul de siguranţă şi automatizarea traficului pe tronsonul 1 al Magistralei 5 ar putea fi semnat în iulie, potrivit oficialilor Metrorex. Ei promit că metroul din Drumul Taberei va fi inaugurat spre finele trimestrului II din 2018.

28 mar, 2017 | ECONOMICA.net

Chiar dacă abia au scos la licitaţie un contract pentru metroul din Drumul Taberei, care prevede o perioadă de derulare de 30 de luni, oficialii Metrorex menţin estimarea cu privire la inaugurarea acestuia în trimestrul al II-lea al anului viitor.

„Se estimează ca finalizarea procedurii de 'licitaţie deschisă' pentru atribuirea contractului de achiziţie publică având ca obiect "Sistemul de siguranţă şi automatizare a traficului inclusiv echipamentul de siguranţă îmbarcat pe tren şi sistemul de informare dinamică (inclusiv sonorizare) - Magistrala 5. Drumul Taberei - Pantelimon. Secţiunea Râul Doamnei - Eroilor (PS Operă), inclusiv Staţia şi Depoul Valea Ialomiţei" şi semnarea contractului de furnizare cu operatorul economic desemnat câştigător să se realizeze la sfârşitul lunii iulie 2017", a declarat pentru ECONOMICA.NET Marin Aldea, directorul general al Metrorex.

El a adăugat că derularea contractului se estimează să înceapă în prima parte a lunii august 2017.

„Durata de realizare va fi de maxim 30 de luni (cumulat pentru cele două faze, FAZA 1 şi FAZA 2). Activităţile necesare implementării FAZEI 1 se vor încadra în termenul programat pentru punerea în funcţiune cu călători, iar diferenţa de durată, de până la maxim 30 de luni, va fi alocată FAZEI 2", a explicat Aldea.

Potrivit lui, primul tronson al Magistralei 5 va putea să fie pus în funcţiune după încheierea primei faze a acestui contract.

Punerea în funcţiune a primului tronson al Magistralei 5 este programată la sfârşitul trimestrului II al anului 2018", a subliniat şeful Metrorex.

Luna aceasta, Metrorex a iniţiat o nouă licitaţie aferentă Magistralei 5 de metrou, care vizează achiziţia sistemului de siguranţă şi automatizare a traficului pe secţiunea Râul Doamnei - Eroilor, contract estimat la 143,7 de milioane de lei

Termenul de finalizare a lucrărilor din acest contract este de 30 luni începând de la data atribuirii contractului / emiterii ordinelor de începere a serviciilor sau lucrărilor.

Oficialii Metrorex au anunţat încă de la începutul anului demararea procedurilor pentru această achiziţie, de care depinde punerea în funcţiune a primului tronson din Magistrala 5. Conform celor mai recente estimări, aceasta ar putea fi gata în primul semestru al anului viitor.

Tronsonul 1 Drumul Taberei - Eroilor al Magistralei 5 va avea un depou şi zece staţii de metrou: Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Drumul Taberei 34, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor.

Obiectivul principal al proiectului este acela de a facilita legătura intre vestul și centrul oraşului, prin intermediul unei linii de transport cu metroul ce va avea o lungime construită de 6,87 km.
 
Valoarea totală a proiectului este de circa 3,12 miliarde de lei cu TVA. Proiectul este cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare.
loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO