1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 12 º

Companii

Metroul va circula după programul normal. Metrorex va achita 25 milioane de lei către Alstom

Metrorex va achita catre Alstom, o prima transa, de 25 de milioane de lei, din datoria de 132 de milioane de lei, astfel ca circulatia metroului nu se va mai desfasoare cu program redus, incepand de luni.

26 sep, 2019 | ECONOMICA.net

"Referitor la informatiile difuzate in presa legate de intreruperea serviciilor de mentenanta asigurate de Alstom trenurilor de metrou, Metrorex face urmatoarele precizari: Directorul general al Metrorex, Marin Aldea, a avut discutii cu directorul general al Alstom, Gabriel Stanciu si au ajuns la concluzia ca serviciile nu se vor suspenda incepand de luni, asa cum apare in presa, urmand ca impreuna sa identifice solutiii pentru rezolvarea acestei situatii, au anuntat reprezentantii Metrorex, prin intermediul unui comunicat de presa. Totodata, reprezentantii celor 2 institutii au stabilit ca plata primei transe, de 25 milioane lei sa se faca in perioada imediat urmatoare, urmand ca diferenta sa se plateasca esalonat pana la sfarsitul anului. In sensul celor precizate asiguram publicul calator ca serviciile de mentananta nu vor fi intrerupte, iar circulatia trenurilor de metrou nu va fi afectata", au anuntat reprezentantii Metrorex, prin intermediul unui comunicat de presa.

Alstom a amenintat cu suspendarea serviciilor de mentenanţă la metrou începând de luni, din cauză că Metrorex nu i-a achitat facturi de 132 de milioane de lei, unele vechi de aproape un an. Prin urmare, metroul ar fi urmat sa aiba un program de circulaţie redus, adică ar putut circula doar dimineaţa.

"Avem facturi în întârziere la plată de 132 de milioane de lei. O parte sunt din octombrie 2018", a spus pentru ECONOMICA.NET Gabriel Stanciu, directorul general al Alstom Transport România.

Acesta a explicat că începând de luni s-ar putea asigura doar o treime din serviciul public de transport cu metroul. Cu alte cuvinte, Metrorex va avea program redus, adică metroul ar putea circula doar dimineaţa.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO