MFE elimină obligativitatea ştampilei în cazul solicitanţilor pentru POAT care nu sunt instituţii publice

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) elimină obligativitatea ştampilei în cazul solicitanţilor care nu sunt instituţii publice prin noul ghid pentru Programul Operaţional Asistenţă Tehnică (POAT) 2014 - 2020, se arată într-un anunţ publicat pe site-ul instituţiei.
Economica.net - mie, 14 dec. 2016, 07:09
MFE elimină obligativitatea ştampilei în cazul solicitanţilor pentru POAT care nu sunt instituţii publice

‘Ministerul Fondurilor Europene, prin Direcţia Generală Asistenţă Tehnică, publică noul Ghid al Solicitantului – condiţii specifice de accesare a fondurilor din Programul Operaţional Asistenţă Tehnică 2014 – 2020. Acest document a fost elaborat pornind de la varianta anterioară a ghidului, de la aspectele care pot fi îmbunătăţite ţinând cont de procesul de evaluare şi contractare al proiectelor derulat în perioada octombrie 2015 – octombrie 2016 şi în urma procesului de consultare publică din perioada 4 – 14 noiembrie 2016’, se arată în document.

Principalele elemente de noutate sunt detalierea instrucţiunilor de completare şi depunere a proiectelor, eliminarea obligativităţii ştampilei în cazul solicitanţilor care nu sunt instituţii publice conform Ordonanţei de Urgenţă nr. 41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative şi conform OMFE 1953/2016 privind aplicarea dispoziţiilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, în cadrul Ministerului Fondurilor Europene.

De asemenea, alte noutăţi vizează marja de suplimentare a bugetului prevăzut în fişa de proiect aprobată faţă de bugetul ce va fi justificat în cererea de finanţare, care a fost stabilită la 10% din valoarea prevăzută în fişa de proiect, introducerea de noi beneficiari, precum Ministerul Transporturilor, în calitate de Organism Intermediar pentru Transport, şi Secretariatul General al Guvernului – Cancelaria Prim-Ministrului, prin Unitatea Guvernamentală de Asistenţă Tehnică, cu rol de coordonare a pregătirii şi implementării de proiecte strategice integrate în trei zone mai puţin dezvoltate (Valea Jiului, Roşia Montană-Munţii Apuseni şi comunităţile marginalizate din Moldova).

Până la data de 31 decembrie 2016, vor fi depuse proiecte aferente perioadei 2015 – 2016.

Planul de proiecte 2015 – 2016, ultima versiune aprobată, cuprinde 70 de proiecte în valoare eligibilă de peste 749,62 milioane lei, din care au fost primite 41 proiecte. Pentru proiectele din plan care nu vor fi depuse la AM POAT până la 31.12.2016 şi care mai sunt relevante la nivelul beneficiarilor este necesară redepunerea fişelor de proiect cu actualizarea informaţiilor, pentru a fi incluse în planul de proiecte 2017.

Te-ar mai putea interesa și
Romgaz a devenit membru asociat al ARIR
Romgaz a devenit membru asociat al ARIR
ARIR (Asociația Română pentru Relația cu Investitorii), promotorul conceptului de Investor Relations (IR), a anunțat astăzi are un nou membru asociat, fiind vorba de ROMGAZ (simbol BVB: SNG),......
Parlamentul a numit noi membri în plenul Consiliului Concurenței
Parlamentul a numit noi membri în plenul Consiliului Concurenței
Parlamentul a numit noi membri în plenul Consiliului Concurenței, care se alătură președintelui autorității, Bogdan ...
O nouă autostradă: CNAIR a transmis către ANAP documentația pentru contractul de construire a Alternativei Techirghiol
O nouă autostradă: CNAIR a transmis către ANAP documentația pentru contractul de construire a Alternativei Techirghiol
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a transmis astăzi către Agenţia Naţională pentru Achiziţii ...
„Vânzarea de mai” s-ar putea sa fi început în aprilie
„Vânzarea de mai” s-ar putea sa fi început în aprilie
Se pare că sezonul slab al acțiunilor a apărut mai devreme în acest an. Suntem încă în aprilie, în timp ce o faimoasă ...