MFE: Fondurile europene au creat 41.000 locuri de muncă şi au sprijinit 5.000 de firme, în perioada 2007-2015

Fondurile europene au creat 41.000 locuri de muncă şi au sprijinit 5.000 de întreprinderi, în perioada 2007-2015, fiind o sursă importantă de investiţii, se arată într-un comunicat al Ministerului Fondurilor Europene remis, marţi, Agerpres.
Economica.net - mar, 02 feb. 2016, 20:59
MFE: Fondurile europene au creat 41.000 locuri de muncă şi au sprijinit 5.000 de firme, în perioada 2007-2015

Serviciile de specialitate ale Comisiei Europene şi autorităţile române cu atribuţii în gestionarea fondurilor aferente Politicii de Coeziune a UE se întâlnesc, marţi, pentru a analiza evoluţiile pe parcursul anului 2015 în implementarea programelor operaţionale.

‘Politica de coeziune a UE este foarte importantă nu doar prin numărul mare de proiecte pe care le finanţează, dar mai ales prin impactul semnificativ pe care l-a avut şi îl are asupra sistemului administrativ, sistemului legislativ şi creşterii gradului de profesionalizare a capitalului uman, prin impactul consistent asupra dezvoltării economice şi sociale. Astfel, analizând îmbunătăţirile obţinute, constatăm că, în cei nouă ani de implementare a acestei politici în România (2007-2015), fondurile europene au fost o sursă importantă de investiţii, au stat la baza a 41.000 de locuri de muncă create, 5.000 de întreprinderi sprijinite să se dezvolte, 400 de unităţi medicale şi unităţi de învăţământ modernizate’, a afirmat Aura Răducu, ministrul Fondurilor Europene.

Potrivit MFE, subiectele analizate în cadrul întâlnirii se referă la implementarea globală a programelor operaţionale 2007-2013: progresul acestora şi rezultate obţinute în 2015, previziuni pentru 2016 şi pregătirea închiderii programelor.

De asemenea, sunt abordate teme legate implementarea programelor 2014-2020, respectiv sistemul managerial şi de control, măsuri în anii 2015 şi 2016 pentru implementarea efectivă şi eficientă a fondurilor, procesul de desemnare, sistemul informatic, stadiul îndeplinirii condiţionalităţilor ex-ante, stadiul procesului de simplificare.

La întâlnire participă reprezentanţi ai Direcţiei Generale Ocupare şi Direcţiei Generale de Politică Regională şi Dezvoltare Urbană din cadrul Comisiei Europene, Ministerului Fondurilor Europene (autorităţi de management, organisme intermediare), Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (autorităţi de management), Ministerului Finanţelor Publice (Autoritatea de Certificare şi Plată, Autoritatea Naţională pentru Achiziţii Publice, Direcţia Generală Relaţii Financiare Internaţionale), Autorităţii de Audit din cadrul Curţii de Conturi.

Miercuri, 3 februarie, reprezentanţii autorităţilor române împreună cu reprezentanţii CE vor participa la Comitetul de Coordonare a Acordului de Parteneriat.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Cazuri suspecte de infectarea cu noua tulpină Omicron sunt investigate în Germania și Cehia
Cazuri suspecte de infectarea cu noua tulpină Omicron sunt investigate în Germania și Cehia
Un prim caz suspect de infectare cu noua variantă de coronavirus, Omicron, a fost detectat în Germania la o persoană întoarsă ...
Românii care vin din sudul Africii intră în carantină pentru 14 zile. Șapte state din regiune au fost introduse în zona roșie
Românii care vin din sudul Africii intră în carantină pentru 14 zile. Șapte state din regiune au fost introduse în ...
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că sâmbătă a fost adoptată o Hotărâre a CNSU în baza căreia ...
Sediul clubului de fotbal Juventus Torino, percheziționat de polițiști. Zeci de transferuri sunt suspecte
Sediul clubului de fotbal Juventus Torino, percheziționat de polițiști. Zeci de transferuri sunt suspecte
Sediul clubului de fotbal Juventus Torino a fost percheziţionat vineri de poliţia financiară, în legătură cu zeci de ...