1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 4 º

Finanţe şi bănci

MFP a atras 300 milioane lei prin obligaţiuni pe 7 ani. Cererea a fost de peste patru ori mai mare

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat 300 milioane lei prin obligaţiuni cu maturitatea pe şapte ani, la un randament de 5,23%, în scădere faţă de costul acceptat în luna martie, de 5,61%, în condiţiile în care cererea a fost de peste patru ori mai mare.

15 apr, 2013 | Mediafax

Subscrierile băncilor au însumat 1,33 miliarde lei, iar suma indicativă a fost 300 milioane lei.

Administratorii datoriei publice au mai vândut titluri din aceeaşi emisiune în luna martie, când au atras 500 milioane lei, la un randament mediu de 5,61%.

Analiştii de la BNP Paribas şi Societe Generale au recomandat vineri investitorilor să cumpere obligaţiuni guvernamentale româneşti, anticipând o evoluţie pozitivă în piaţă şi scăderea randamentelor pentru titlurile aflate în circulaţie.

Toate licitaţiile programate de Ministerul de Finanţe în aprilie sunt pentru obligaţiuni, iar următoarea operaţiune este programată pentru joi, 18 aprilie, pentru titluri pe 5 ani, în sumă de 500 milioane lei.

De la începutul anului, Ministerul Finanţelor Publice a împrumutat de pe piaţa internă 19,72 miliarde lei, la care se adaugă 1,08 miliarde de euro şi 1,5 miliarde de dolari.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO