1EUR = 4.8583 RON | Bucureşti 28 º

Finanţe şi bănci

MFP a discutat cu transportatorii despre posibilitatea recuperării unei părţi din acciza suplimentară

Ministrul Finanţelor Publice, Ioana-Maria Petrescu, secretarul de stat Dan Manolescu şi o echipă tehnică a Ministerului Finanţelor Publice /MFP/ au avut, joi, noi consultări cu reprezentanţi ai Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România, cu cei ai Federaţiei Operatorilor Români de Transport, precum şi cu cei ai Asociaţiei Române de Logistică, pe marginea unor măsuri de sprijin pentru transportatorii licenţiaţi.

28 mar, 2014 | Agerpres

Potrivit unui comunicat al MFP remis AGERPRES, discuţiile au vizat elaborarea proiectului de act normativ care să includă posibilitatea recuperării  unei părţi din acciza suplimentară la carburant, care se va aplica începând cu 1 aprilie 2014.

'Reprezentanţii asociaţiilor de transportatori au apreciat faptul că au fost consultaţi asupra acestui proiect, precum şi progresul înregistrat în discuţiile tehnice. De asemenea, UNTRR, FORT şi ARILOG şi-au arătat disponibilitatea de a sprijini autorităţile pentru definitivarea unei metodologii cât mai simple de aplicare a acestei măsuri. Un punct important al discuţiei din această seară a vizat posibilitatea promovării unui set de modificări legislative care să aibă scopul de a combate evaziunea fiscală în domeniu', se spune în comunicat.

La rândul său, ministrul Finanţelor Publice a dat asigurări că discuţiile pe tema măsurilor de sprijin pentru transportatorii licenţiaţi vor continua.

'Vom continua consultările pentru stabilirea în detaliu a acestei măsuri. Apreciez faptul că sunteţi partenerii Guvernului şi Ministerului Finanţelor Publice în efortul de a găsi cea mai potrivită soluţie pentru a veni în sprijinul transportatorilor licenţiaţi corecţi. Vreau să găsim soluţia care să implice cât mai puţină birocraţie', a declarat ministrul Finanţelor Publice, în finalul discuţiilor.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO