1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 6 º

Finanţe şi bănci

MFP: Băncile au subscris cele două miliarde de lei din programul de garantare a creditelor pentru IMM-uri

Plafonul garanţiilor de două miliarde de lei, oferite de stat prin Programul de Garantare a creditelor pentru întreprinderile mici şi mijlocii aprobat prin OUG 92/2013, a fost subscris în totalitate în prima săptămână de la data deschiderii perioadei de înscriere, potrivit unui comunicat al Ministerului Finanţelor Publice (MFP).

24 ian, 2014 | Agerpres

Băncile interesate să participe ca finanţator în cadrul acestui program, derulat de MFP prin Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM), au avut 15 zile la dispoziţie pentru a se înscrie, începând cu 15 ianuarie 2014. La jumătatea perioadei de înscriere, nouă bănci au transmis către FNGCIMM toate informaţiile obligatorii care stau la baza alocării plafonului de garantare pentru fiecare finanţator în parte.

Potrivit MFP, până la sfârşitul perioadei de înscriere sunt aşteptate şi alte bănci să se înscrie în program, alocările pe finanţatori urmând să fie făcute 'pro rata' astfel încât să se încadreze în plafonul garanţiilor toate instituţiile de credit, interesate să participe la acest program, care sunt înscrise până la 30 ianuarie 2014.

Cele nouă instituţii de credit înscrise în Programul de Garantare a creditelor pentru IMM sunt: Banca Transilvania, BRD, CEC, ING, Banca Românească, Bancpost, BCR, Banca Comercială Carpatica, Intesa Sanpaolo.

Programul de Garantare a creditelor pentru IMM-uri, coordonat de MFP, vizează dinamizarea unui sector extrem de important pentru economia reală şi constă în acordarea unei linii de credit, în valoare maximă de 5.000.000 lei/IMM pe o perioadă de maxim 24 luni şi garantarea creditului de către stat, în procent de maxim 50% din valoarea finanţării, exceptând dobânzile, comisioanele şi spezele bancare. Prin acest program este facilitat accesul IMM-urilor la obţinerea de credite destinate finanţării capitalului de lucru, cu posibilitatea prelungirii pe o perioadă de maxim 12 luni, în vederea rambursării liniei de credit.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO