1EUR = 4.8743 RON | Bucureşti 17 º

Companii

MFP: Soluţiile pentru implementarea split TVA sunt la faza de testare şi pot fi implementate de la 1 octombrie

Soluţiile pentru implementarea split TVA sunt la faza de testare şi pot fi implementate începând cu 1 octombrie, a declarat Valentin Mavrodin, director general al Trezoreriei Ministerului Finanţelor Publice (MFP), într-o dezbatere organizată în Comisia economică din Senat.

26 sep, 2017 | Agerpres

'M-am prezentat la această şedinţă pentru a descrie în mod clar şi pragmatic soluţiile pe care le vom oferi pentru această implementare. Ele sunt la nivel de testare şi pot fi implementate începând cu 1 octombrie. S-a asumat, prin proiectul de act normativ, că vom deschide acele conturi automat şi le vom publica pe site fără a fi necesară deplasarea contribuabililor la sediile Trezoreriei. Din punct de vedere al extraselor de cont electronice, a fost creată toată infrastructura necesară pentru a livra aceste documente în format electronic, cu semnătură electronică, în conţinutul lor având un fişier xml care poate fi procesat automat şi importat în aplicaţiile operatorilor care doresc o astfel de procesare automată', a spus Mavrodin.

Potrivit acestuia, la nivel naţional a fost construit un sistem de raportare unde toate entităţile publice trimit electronic MFP rapoarte privind execuţia, rapoarte financiare, bugete, angajamentele bugetare.

'Toate sunt în timp real. Dacă sectorul public se afla la un moment dat într-o zonă deficitară, vă pot spune că astăzi este foarte avansat. De ce am adus în discuţie acest subiect? Instituţiile publice, chiar şi operatorii economici care vor intra în sfera de TVA, vor putea opta şi pentru varianta electronică de procesare a tranzacţiilor în sensul că există reglementat un document, ordin de plată, unde îşi vor insera toate tranzacţiile. Această infrastructură este de un an şi jumătate', a arătat oficialul MFP.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO