1EUR = 4.8582 RON | Bucureşti 26 º

Finanţe şi bănci

MFP: Standard&Poor's a reconfirmat rating-ul României aferent datoriei guvernamentale la BBB-/A-3, cu perspectivă Stabilă

Ministerul Finanţelor Publice anunţă că agenţia de evaluare financiară Standard&Poor's a reconfirmat rating-ul aferent datoriei guvernamentale la BBB-/A-3, cu perspectivă Stabilă şi susţine că acesta ar putea fi îmbunătăţit în condiţiile continuării consolidării bugetare, scăderii datoriei guvernamental şi continuării programelor de restructurare şi de privatizare, se arată într-un comunicat al Ministerului. 

08 oct, 2016 | ECONOMICA.net

"Agenţia de rating S&P Global Ratings a reconfirmat rating-ul aferent datoriei guvernamentale a României pe termen lung şi scurt, în valută şi în monedă locală, la BBB-/A-3, cu perspectivă Stabilă. Această reconfirmare are la bază rezultatele obţinute de România în plan economic, respectiv o datorie guvernamentală moderată, precum şi perspectiva continuării ritmului de creştere economică. Nivelul scăzut al ratelor de dobândă şi preţul petrolului au contribuit la o creştere economică în termeni reali de 3,8% anul trecut şi de 5,2% în prima jumătate a anului 2016, fiind cea mai rapidă creştere la nivelul Uniunii Europene", se arată în comunicatul citat.

"Anunţul agenţiei confirmă faptul că România are o creştere economică solidă şi sustenabilă care este însoţită de crearea într-un ritm accelerat de locuri de muncă, de inflaţie redusă şi de un deficit extern scăzut. Nivelul estimat al datoriei guvernamentale pentru sfârşitul anului 2016 este sustenabil, de 39,1% din PIB, iar costurile de finanţare ale Trezoreriei Statului sunt în scădere", a declarat Anca Dragu, ministrul Finanţelor. 

Potrivit MFP, agenţia ar putea îmbunătăţi rating-ul de ţară acordat României în condiţiile continuării consolidării bugetare, tendinţei susţinute de scădere a datoriei guvernamentale, precum şi a programelor de restructurare şi de privatizare cu succes a companiilor de stat.

 

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO