Metro câştigă bătălia pe piaţa magazinelor de proximitate

De la începutul acestui an, marile reţele de retail au deschis peste 160 de magazine de proximitate în toată ţara. Cele mai multe inaugurări au fost sub brandul grupului german Metro, LaDoiPaşi.
Alina Stanciu - joi, 25 iul. 2013, 21:04
Metro câştigă bătălia pe piaţa magazinelor de proximitate

Efervescenţa marilor retaileri pe segmentul magazinelor de proximitate se resimte din plin şi în prima parte a anului. Din ianuarie şi până în prezent s-au inaugurat 162 de mici magazine, atât în ţară cât şi în Bucureşti, comercianţii internaţionali implicaţi fiind Carrefour cu brandul Carrefour Express, Mega Image cu Shop&Go, Metro cu LaDoiPaşi şi Profi Rom Food. Cu excepţia Profi care se extinde prin forţele proprii, ceilalţi retaileri se folosesc de diverse tipuri de parteneriate cu diverşi antreprenori locali pentru a-şi creşte numărul de magazine.    

Mai mulţi parteneri pentru extinderea Carrefour

Carrefour a intrat în 2013 cu un număr de 108 magazine, dintre care 65 de supermarketuri Carrefour Market şi 17 de magazine de proximitate Carrefour Express, iar primele deschideri pe segmentul „magazinelor de lângă casă” au fost făcute de cum a început noul an. Mai precis, pe 9 ianuarie, compania a anunţat rebrandingul a două foste magazine Angst de pe strada Drumul Taberei şi respectiv Şoseaua Colentina din Bucureşti, numărul unităţilor din lanţul Express ajungând la 19. Acum, retailerul francez operează pe plan local 28 de magazine de proximitate, deschizând de la începutul anului 11 unităţi, toate în Bucureşti. De altfel, expansiunea pe acest segment este asigurată şi de încheierea a trei noi contracte de franciză cu antreprenori locali. În afară de Angst, care a intrat în parteneriat cu Carrefour în 2011, alţi trei retaileri din Bucureşti şi provincie au făcut acest pas. Este vorba de Gulliver, care opera în capitală  9 unităţi,  S.C. Rost Com S.R.L. din Brașov și S.C. Traditional Ecologic S.R.L din zona București-Ilfov, care deţineau 15 şi respectiv 5 magazine. Având în vedere că două dintre magazinele Gulliver şi-au schimbat deja numele şi înfăţişarea, se poate afirma cu certitudine că în următoarea perioadă Carrefour va inaugura cel puţin alte 27 de unităţi de proximitate.

Profi se măreşte cu forţe proprii

De la începutul anului Profi Rom Food, compania deţinută de fondul de investiţii polonez Enterprise Investors şi care operează magazinele de proximitate Profi,  a deschis 21 de magazine, dintre care 3 în Bucureşti. De asemenea, compania a inaugurat 6 magazine PROFI City, dintre care unul în Bucureşti şi 5 în Cluj-Napoca.

La Doi Pasi, cea mai extinsă reţea de proximitate

Rețeaua LaDoiPași deţinută de grupul german Metro numără în acest moment peste 600 de magazine deschise pe întreg teritoriul României, aceasta după ce în martie 2012, la lansarea oficială a reţelei, lanţul avea deja 80 de unităţi funcţionale. La finele lui 2012, în toată România existau deja 500 de magazine de proximitate LaDoiPaşi. Altfel spus, până acum, sub brandul LaDoiPaşi au fost deschise în jur de 100 de unităţi, cele mai dezvoltate zone din rețea fiind în Brașov (cu 41 de magazine), Constanța și București cu 42 de magazine, urmate de Bacău, Bihor, Dolj, Galați și Prahova. Retailerul susţine că va deschide alte 65 de unităţi în următoarea perioadă.

Mega Image, se apropie de 100 de Shop&Go

Pe 11 iulie, Mega Image, parte a grupului belgian de retail Delhaize Group, a inaugurat cea de-a 91-a unitate  Shop&Go, brandul lor pe segmentul magazinelor de proximitate.  La finalul anului trecut, Mega Image opera 61 de unităţi.

 

 


 

 

Te-ar mai putea interesa și
Companiile Municipale Tehnologia Informaţiei şi Sport pentru Toţi Bucureşti, dizolvate – deciziile publicate în Monitorul Oficial
Companiile Municipale Tehnologia Informaţiei şi Sport pentru Toţi Bucureşti, dizolvate – deciziile publicate în ...
Deciziile acţionarilor Companiilor Municipale Tehnologia Informaţiei şi Sport pentru Toţi Bucureşti privind dizolvarea şi lichidarea acestora au fost publicate recent în Monitorul Oficial.......
Criza submarinelor – Miniştrii de externe ai UE şi-au exprimat la New York solidaritatea cu Franţa împotriva SUA
Criza submarinelor – Miniştrii de externe ai UE şi-au exprimat la New York solidaritatea cu Franţa împotriva SUA
Ţările membre ale Uniunii Europene şi-au exprimat luni, la New York, sprijinul în favoarea Franţei şi împotriva Statelor ...
Ce se întâmplă cu leul azi – curs valutar interbancar 21.09.2021
Ce se întâmplă cu leul azi – curs valutar interbancar 21.09.2021
Euro rămâne aproape de maximul istoric în faţa leului şi azi.
Cartuşul de cerneală pe care îl găseşti la uşă înainte să se golească cel din imprimantă
Cartuşul de cerneală pe care îl găseşti la uşă înainte să se golească cel din imprimantă
Cererea de echipamente de imprimare acasă a crescut în cei aproape doi ani de pandemie COVID-19. Este efectul direct al ...