Michael Topolinski împreună cu un fost vicepreședinte la Goldman Sachs și alți doi investitori lansează în România o platformă de investiții în fracțiuni din active imobiliare

Startup-ul Fintech MetaWealth, fondat de un grup de investitori, printre care omul de afaceri canadian stabilit în România Michael Topolinski și Darren Carvalho, fost vicepreședinte la Goldman Sachs, s-a lansat în România. Prin intermediul platformei utilizatorii pot să investească în fracțiuni de active imobiliare și în alte active valoroase.
Lidia Neagu - vin, 17 mart. 2023, 13:18
Michael Topolinski împreună cu un fost vicepreședinte la Goldman Sachs și alți doi investitori lansează în România o platformă de investiții în fracțiuni din active imobiliare

Lansarea în România coincide cu lansarea internațională a fintech-ului în Uniunea Europeană, Marea Britanie și Canada, și vine pe fondul unei îngrijorări globale accentuate referitoare la stabilitatea sistemelor operaționale bancare din Statele Unite ale Americii. 

Printre fondatorii și proprietarii MetaWealth se numără doi investitori și dezvoltatori imobiliari cu experiență – Michael Topolinski și Richard McLaughlin-Duane – cu un portofoliu cumulat de investiții și proiecte imobiliare în dezvoltare de 1,3 miliarde USD, Amr Adawi, un antreprenor cu experiență directă în dezvoltarea unor startup-uri fintech cu active de peste 8 miliarde USD, și Darren Carvalho, fost vicepreședinte la Goldman Sachs, care aduce în proiect o experiență aprofundată acumulată lucrând cu portofoliul de companii și startup-uri existente și potențiale al GS Growth Equity Group.

„Domeniul imobiliar a fost dintotdeauna o investiție mult mai sigură, mai ales în perioade turbulente când valoarea banilor se depreciază și activele intangibile își pierd valoarea”, spune Michael Topolinski, co-fondator MetaWealth. „Când ne-am imaginat prima dată proiectul MetaWealth, eu și partenerii mei am vrut să aducem laolaltă industriile pe care le cunoaștem cel mai bine – imobiliare și tehnologie – pentru a oferi investitorilor imobiliari un instrument revoluționar perfect sincronizat cu lumea de astăzi. Sistemul bancar românesc este unul dintre cele mai solide din Europa și a fost mereu un partener puternic și de încredere pentru domeniul imobiliar, dar ne bucurăm să lansăm MetaWealth în acest context și să punem la dispoziția dezvoltatorilor locali o platformă care îi ajută să își ducă proiectele la nivelul investițional global.”

„Investiția în proprietăți imobiliare este un proces complex, care durează aproape 6 luni pentru un investitor imobiliar profesionist și implică verificarea bunului, semnarea actelor, preluarea proprietății, închirierea acesteia și gestionarea ei ulterioară”, spune Darren Carvalho, co-fondator. „Prin intermediul MetaWealth, oricine poate obține beneficiile economice ale investițiilor în proprietăți imobiliare, printr-un proces care durează doar 5-10 minute, față de cele 6 luni necesare în mod normal pentru documentarea, realizarea și finalizarea unei astfel de investiții”.

Acest lucru este posibil prin intermediul aplicației mobile MetaWealth, care permite utilizatorilor să achiziționeze active imobiliare deja verificate de experți și închiriate, sub formă de token-uri digitale. Utilizatorii vor beneficia astfel de randamente din chirii, precum și din aprecierea activelor, cu o investiție inițială de cel puțin 100 de dolari.  

Investitorii vor beneficia de un flux de venituri pasive pe termen lung, care generează un randament constant de aproximativ 6-7% pe an reprezentând venituri din chirii, precum și o apreciere suplimentară a activelor estimată la 5-8% pe an.

În același timp, activele imobiliare aduc utilizatorilor și un Profit la Achiziție (Profit on Purchase – PoP) imediat, rezultat din diferența dintre prețul de achiziție și evaluarea oficială de piață a activului, realizată recent de Colliers International. De exemplu, pentru primul activ imobiliar disponibil acum la lansarea aplicației, reducerea negociată de MetaWealth la achiziție este de peste 357.000 USD, ceea ce reprezintă un preț cu 17,5% mai mic față de prețul pieței. 

Pe de altă parte, dezvoltatorii imobiliari și proprietarii au acum oportunitatea să își prezinte activele unui public global, având astfel acces la noi investitori și structuri de capital inovatoare.

„Ne concentrăm pe oportunități de investiții care au cel mai bun potențial de câștig ajustat la risc, de la proiecte rezidențiale la clădiri de birouri, retail sau logistică. În prezent, platforma MetaWealth are în portofoliu un activ imobiliar în valoare de 2 milioane USD (30 de apartamente noi fără ipotecă, închiriate integral), iar al doilea activ în valoare de 2,5 milioane USD va fi disponibil la începutul lunii aprilie. 

De asemenea, suntem în negocieri pentru al treilea și al patrulea activ imobiliar care urmează să fie integrate în platforma MetaWealth, obiectivul nostru fiind să integrăm pe platformă 8 active imobiliare, cu o valoare cumulată de peste 60 de milioane de dolari și să ajungem la un total de 20.000 de utilizatori activi, până la sfârșitul anului”, adaugă Michael Topolinski, co-fondator. 

MetaWealth se adresează cu precădere profesioniștilor, din mediul urban, cu un nivel de venit peste media națională, care doresc să își investească economiile în mod sigur și profitabil, dar care, în general, nu își pot permite să dedice timp și bani pentru a achiziționa un întreg activ imobiliar. 

Funcționalitățile de securitate și conformitate de ultimă generație integrate în platformă, inclusiv procesele KYC integrate și standardele ridicate adoptate, oferă un mediu de investiții sigur și securizat pentru toate părțile implicate, subliniază Amr Adawi, co-fondator. 

„MetaWealth a dezvoltat o tehnologie proprie în curs de brevetare care utilizează tehnologia Web3, inclusiv blockchain, pentru a crea o infrastructură digitală și servicii sigure, securizate și transparente. Această platformă nu numai că simplifică procesul de tranzacționare, reducând atât durata, cât și costurile aferente, ci revoluționează piața tradițională de investiții imobiliare cu ajutorul tehnologiilor de ultimă generație, care schimbă modul în care investițiile sunt realizate la nivel global”, concluzionează el.

MetaWealth este o platformă web3 de investiții ce conectează vânzătorii și cumpărătorii de bunuri imobiliare, disponibilă prin Apple App Store și Google Play Store. Utilizatorii pot să investească în fracțiuni de active imobiliare și în alte active valoroase, obținând profit atât din veniturile recurente din chirii, cât și din aprecierea activelor.

Te-ar mai putea interesa și
Preşedintele Consiliului European – vizită în România. Se va întâlni cu Klaus Iohannis
Preşedintele Consiliului European – vizită în România. Se va întâlni cu Klaus Iohannis
Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, vine luni în România, ocazie cu care va fi primit la Palatul Cotroceni de şeful statului, Klaus Iohannis....
Scumpire a carburanților, azi. Care sunt prețurile
Scumpire a carburanților, azi. Care sunt prețurile
Petrom, liderul pieței de disrtibuție a carburanților a scumpit azi doar benzina, după ce acum două zile ieftinise motorina. ...
Maxus T90 EV, primul pick-up 100% electric comercializat pe piața europeană
Maxus T90 EV, primul pick-up 100% electric comercializat pe piața europeană
Un prim pick-up 100% electric a ajuns pe piața din Europa. Dar nu aparține unui producător european, american sau japonez. ...
Miercuri, 29 martie, se anunță noile prețuri RCA. Cât vor plăti șoferii în funcție de vârstă și tipul mașinii- Plafonarea prețurilor RCA
Miercuri, 29 martie, se anunță noile prețuri RCA. Cât vor plăti șoferii în funcție de vârstă și tipul mașinii- ...
În ședința de miercuri, 29 martie, Guvernul României va avea analiză proiectul de HG care plafonează prețurile RCA. ...