1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 19 º

Companii

Microsoft a înregistrat o creştere de peste şapte ori a cererii pentru serviciile cloud, în perioada 23-27 martie

Cererea pentru serviciile cloud oferite de Microsoft a crescut cu 775%, în ultima săptămână din luna martie (23-27), în ţările afectate de noul coronavirus, reiese dintr-o analiză a Pe total, serviciile de tip Cloud ar părea că reprezintă o direcţie strategică pentru Microsoft, acestea înregistrând, încă de anul trecut, creşteri de 27%, în trimestrul IV.

07 apr, 2020 | ECONOMICA.net

Pe total, serviciile de tip Cloud ar părea că reprezintă o direcţie strategică pentru Microsoft, acestea înregistrând, încă de anul trecut, creşteri de 27%, în trimestrul IV.

"Tot pe fondul crizei provocate de coronavirus, Tradeville notează că o creştere puternică s-a resimţit şi în cazul aplicaţiei Teams, prin care Microsoft îşi propune să creeze un spaţiu de lucru virtual pentru companii. În martie 2020, numărul de utilizatori pe platforma Teams a fost de 44 milioane, în creştere cu 120% faţă de noiembrie 2019. Doar în a treia săptămână din martie, Teams a adăugat 12 milioane de utilizatori zilnic, pe fondul epidemiei actuale", se menţionează în analiza de specialitate.

Datele Tradeville arată că Microsoft a devenit al doilea jucător la nivel mondial pe piaţa serviciilor de infrastructură cloud, cu o cotă de piaţă de 16,9% pe întreg anul 2019, în creştere cu 63,9% faţă de 2018.

Principalul competitor al celor de la Microsoft şi lider de piaţă este Amazon, cu o cotă de 32,3%, în timp ce Alibaba se situează pe locul 4, cu o cotă de 4,9%, fiind liderul pieţei din China.

La nivel general, piaţa serviciilor de infrastructură cloud a ajuns la 107 miliarde de dolari, în 2019. Previziunile evidenţiază o creştere a acestei pieţe la 141 miliarde de dolari, în 2020, şi la peste 284 miliarde de dolari, în 2024.

Microsoft a înregistrat, în trimestrul IV al anului trecut, o cifră de afaceri mai mare cu 13,7%, până la 3,9 miliarde de dolari, în timp ce venitul operaţional a crescut cu 35%, în aceeaşi perioadă.

În acest context, cel mai notabil avans a fost cel al segmentului Cloud, acesta generând companiei venituri de 11,9 miliarde de dolari, în ultimul trimestru din 2019, în creştere cu 27%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior.

Compania Microsoft este listată pe bursa americană, unde a atins recent o valoare de piaţă de peste 1 trilion de dolari. Acţiunile sale pot fi tranzacţionate online prin intermediul Tradeville, oricând şi de pe orice device, iar conturile pot fi deschise 100% online, fără a fi necesară deplasarea fizică a clienţilor.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO