Microsoft ar putea ajunge într-un an la o capitalizare bursieră de 1.000 de miliarde de dolari – Morgan Stanley

Microsoft, una dintre cele mai mari companii din lume, ar putea ajunge într-un an la o capitalizare bursieră de 1.000 de miliarde de dolari, potrivit estimărilor realizate de banca Morgan Stanley, care consideră că gigantul software beneficiază de mai mulţi factori favorabili, relatează MarketWatch citat de News.ro.
Economica.net - vin, 18 mai 2018, 09:15
Microsoft ar putea ajunge într-un an la o capitalizare bursieră de 1.000 de miliarde de dolari - Morgan Stanley

În prezent, Microsoft are o capitalizare de circa 746,4 miliarde de dolari, fiind a patra cea mai valoroasă compane de pe piaţa americană după Apple (924,9 miliarde dolari), Amazon.com (770,2 miliarde dolari) şi Alphabet, compania mamă a Google (752,1 miliarde dolari), scrie News.ro.

Acţiunile Microsoft au crescut cu aproape 45% în ultimele 12 luni, au depăşit în mod repetat recorduri şi au eclipsat avansul de 15,5% al indicelui S&P 500, dar ar avea nevoie de o creştere cu încă o treime pentru a atinge pragul de 1.000 de miliarde de dolari. Cu toate acestea, Morgan Stanley consideră că acest lucru este posibil în următorul an, în special datorită diviziei de cloud computing Azure.

Scenarul de bază al băncii americane pentru acţiunile Microsoft este că acestea vor creşte cu 33% în următoarele 12 luni, prin care vor atinge un nivel de 130 de dolari pe unitate şi o capitalizare de aproximativ 1.000 de miliarde de dolari.

Scenariul conservator al Morgan Stanley este ca acţiunile Microsoft să scadă cu o treime în aceeaşi perioadă, în timp ce scenariul optimist este o creştere de 60% a titlurilor în acelaşi interval.

”Motoarele veniturilor, care includ Azure, centrul de date, Office 365 şi integrarea LinkedIn ar trebui să determine o creştere durabilă, cu un ritm de două cifre, a veniturilor, în următorii trei ani”, se arată într-o notă a Morgan Stanley adresată clienţilor.

Nicio companie americană nu a ajuns la o capitalizare bursieră de 1.000 de miliarde de dolari, dar acest prag ar putea fi depăşit de mai multe ori în următorul an, potrivit analiştilor.

Apple ar avea nevoie de o creştere de circa 8% pentru a depăşi acest prag, pornind de la cotaţiile înregistrate în această săptămână.

Amazon.com ar putea la rândul ei să treacă de pragul unei capitalizări de 1.000 de miliarde de dolari. Morgan Stanley a sugerat în noiembrie că acest lucru este posibil.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Cel mai vechi tramvai din București: Fabricat în urmă cu peste 90 de ani, vedetă la Buftea, stă nefolosit în depoul Dudești FOTO
Cel mai vechi tramvai din București: Fabricat în urmă cu peste 90 de ani, vedetă la Buftea, stă nefolosit în depoul ...
Cel mai vechi și valoros tramvai din patrimoniul Bucureștiului ar putea fi readus la starea de funcționare pentru a participa ...
Rusia respinge informațiile lansate de presa americană potrivit cărora s-ar pregăti să atace Ucraina
Rusia respinge informațiile lansate de presa americană potrivit cărora s-ar pregăti să atace Ucraina
"Statele Unite desfăşoară o operaţiune specială pentru agravarea situaţiei în jurul Ucrainei în timp ce dau vina ...
Rata de incidență COVID-19 a scăzut în București până la 1,47 la mie. Cea mai mare incidență din Ilfov, la Grădiștea
Rata de incidență COVID-19 a scăzut în București până la 1,47 la mie. Cea mai mare incidență din Ilfov, la Grădiștea
Rata de incidenţă a COVID-19 calculată la 14 zile pentru Bucureşti este, sâmbătă, de 1,47 cazuri la mia de locuitori, ...