1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 12 º

Companii

Microsoft ar putea susţine financiar oferte ale unor fonduri de investiţii de preluare a Yahoo

Oficiali ai Microsoft discută cu fonduri de investiţii care analizează lansarea unor oferte de preluare a Yahoo posibilitatea de a le acorda un "sprijin financiar semnificativ", potrivit site-ului de specialitate Recode, citat de Reuters.

25 mar, 2016 | News.ro

Microsoft nu a făcut până acum angajamente ferme faţă de investitorii respectivi, iar discuţiile sunt în fază incipientă, potrivit unor surse apropiate situaţiei.

Recode a arătat că implicarea Microsoft ar avea rolul să îi asigure o relaţie bună cu cumpărătorul Yahoo.

Yahoo a lansat o licitaţie de oferte pentru vânzarea operaţiunilor de bază ale companiei, după ce a renunţat la planul de separare de grup a participaţiei deţinute la grupul chinez Alibaba Group Holding.

Directorul general al Yahoo, Marissa Mayer, a declarat în februarie că ofertele vor fi analizate pe măsură ce vor fi primite, dar că prioritatea este planul de redresare a companiei.

Yahoo este supusă unor presiuni tot mai mari din partea acţionarilor să vândă activităţile de bază, în loc să le separe de participaţiile la Yahoo Japan şi Alibaba Group.

Fondul de hedging Starboard Value, acţionar activit al Yahoo, a anunţat joi că va nominalia nouă candidaţi pentru board-ul companiei, în încercarea de schimbare integrală a membrilor acestuia, inclusiv a directorului general Marissa Mayer.

Starboard are o deţinere de 1,7% din acţiunile Yahoo şi cere schimbări la Yahoo încă din 2014.

Directorul pentru parteneriate şi achiziţii al Yahoo, Peggy Johnson, este implicat şi el în eforturile de finanţare a unui posibil cumpărător al Yahoo, a arătat Recode.

Microsoft, care a făcut o ofertă ostilă de preluare a Yahoo în 2008, nu are interes să facă o ofertă semnificativă pentru această companie, dar alţi investitori au.

Reprezentanţii Yahoo şi Microsoft au refuzat să comenteze.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO