Microsoft deschide primele magazine în Europa la anul

Microsoft se pregăteşte să-şi extindă în Europa reţeaua de magazine retail, utilizată în SUA, Canada şi Puerto Rico pentru promovarea brandului şi comercializarea produselor software şi a computerelor şi gadget-urilor care rulează sistemele de operare Windows dezvoltate de companie.
Economica.net - lun, 26 nov. 2012, 12:11
Microsoft deschide primele magazine în Europa la anul

Microsoft a discutat cu mai mulţi proprietari din Marea Britanie, vizând spaţii comerciale pentru a deschide încă de anul viitor primele magazine.

Compania este încrezătoare că va reuşi să deschidă primele unităţi în 2013, a afirmat o sursă apropiată discuţiilor, citată de Financial Times, preluat de The Verge.

Decizia finală privind extinderea reţelei de magazine Microsoft în Europa depinde de o ultimă analiză a performanţei reţelei retail din Statele Unite.

Contactat de Financial Times, un purtător de cuvânt al compainei a refuzat să comenteze informaţiile.

Microsoft vinde în magazinele sale pachete software precum Windows şi Office, produse hardware proprii ca tableta Surface cu Windows 8 sau consola Xbox, dar şi gadget-uri ale partenerilor ce rulează sistemele de operare ale companiei, precum smartphone-urile Nokia şi HTC cu Windows Phone 8 sau PC-uri cu Windows 8.

Zvonurile din piaţă sugerează că Microsoft ar putea chiar să dezvolte propriul smartphone cu Windows Phone, iar de anul viitor va fi disponibil Xbox TV, un set-top box pentru televizor cu Windows 8, care va rula jocuri de pe platforma online Xbox Live. Compania nu a precizat data lansării şi preţul Xbox TV.

În SUA, Canada şi Puerto Rico, Microsoft deţine atât magazine permanente cât şi unităţi „pop-up”, care funcţionează sezonier, în perioade de sărbătoare.

Magazinele Microsoft din SUA oferă gratuit cursuri şi training pentru utilizarea software-ului companei, în încercarea de a educa consumatorii interesaţi să migreze de la platformele Apple sau Android.

Compania încearcă să creeze un „ecosistem” digital similar cu cele ale Apple şi Google, care presupune o experienţă omogenă de utilizare pe platformele hardware de larg consum prin dezvoltarea unei platforme software integrate, susţinută de o comunitate cât mai largă de dezvoltatori de aplicaţii.

Te-ar mai putea interesa și
Preţul energiei pe bursă a crescut de 2,4 ori în mai 2021 față de aceeași lună din 2020
Preţul energiei pe bursă a crescut de 2,4 ori în mai 2021 față de aceeași lună din 2020
Preţul energiei electrice pe piaţa spot a bursei OPCOM (Piaţa pentru Ziua Următoare - PZU) a avut o medie de 289 lei pe MWh în luna mai 2021, cu 140,6% mai mult faţă de preţul înregistrat......
Mai puţini beneficiari de ajutor social în aprilie
Mai puţini beneficiari de ajutor social în aprilie
Numărul beneficiarilor de ajutor social a fost, în luna aprilie, de 169.690, în scădere cu 2.467 persoane faţă de luna ...
Dispută pe trotuare în Roma între proprietarii de cafenele și șoferi
Dispută pe trotuare în Roma între proprietarii de cafenele și șoferi
Pe măsură ce Capitala Italiei încearcă să îşi repornească economia după pandemia de coronavirus, autorităţile ...
Ploi torenţiale la Bucureşti, duminică după-amiaza
Ploi torenţiale la Bucureşti, duminică după-amiaza
Cerul va fi variabil în prima parte a zilei de duminică la Bucureşti, apoi instabilitatea atmosferică va fi temporar ...