Microsoft și Oracle își interconectează platformele Microsoft Azure și Oracle Cloud

Microsoft şi Oracle au anunţat că au agreat un parteneriat de interoperabilitate în cloud care va permite clienților lor să migreze și să execute sarcini de lucru importante în cadrul Microsoft Azure și Oracle Cloud.
Economica.net - joi, 06 iun. 2019, 09:49
Microsoft și Oracle își interconectează platformele Microsoft Azure și Oracle Cloud

Companiile vor putea de azi să-și conecteze serviciile Microsoft Azure precum Analytics sau AI, la serviciile Oracle Cloud, precum Baza de Date Autonome. Prin facilitarea operațiunilor între cele două tipuri de pachete și posibilitatea de a finaliza o parte din volumul de muncă în cadrul Azure și o altă parte din același volum de muncă în cadrul Oracle Cloud, parteneriatul anunțat ieri seară în California – Statele Unite ale Americii – va oferi tot ce e mai bun din cele două tipuri de servicii cloud precum și o experiență optimizată de înaltă performanță.

Conectarea platformelor Azure și Oracle Cloud prin intermediul unei rețele și interfețe de acces interoperabilă, va face posibilă migrarea dintr-o platformă în alta, fără efort. Prin acest parteneriat, cele două servicii de cloud vor putea fi conectate în mod direct, rapid și securizat, clienții păstrându-și în același timp beneficiile anterioare aduse de aceste platforme precum și suportul tehnic pe care cele două companii îl oferă.

Mai mult, clienții vor putea beneficia pe lângă serviciile oferite de aplicațiile Oracle prin intermediul Oracle Cloud sau cele ale Microsoft prin intermediul Microsoft Azure. Ca un beneficiu suplimentar, clienții celor două companii vor avea noi scenarii de lucru precum utilizarea suitei de programe Oracle E-Business sau Oracle JD Edwards în Azure. Astfel de scenarii de operare vor inova noi metode de lucru precum utilizarea Oracle E-Business sau Oracle JD Edwards în platforma Azure în oglindă cu Baza de Date Autonomă de la Oracle, care va putea fi operată în infrastructura Exadata din Oracle Cloud.

„Suntem prima opțiune în materie de servicii cloud pentru 95% dintre companiile din topul Fortune 500. Iar echipa Azure a fost constant preocupată să vină în întâmpinarea nevoilor clienților noștri pentru ca aceștia să-și atingă obiectivele lor digitale. Cu ajutorul expertizei Oracle în materie de servicii cloud pentru companii, această alianță a venit ca o decizie firească care să ne ajute să venim în sprijinul clienților noștri comuni, accelerând procesul de migrație al aplicațiilor și bazelor de date din companii către cloud”, a declarant Scott Gothrie, vicepreședinte executiv al Microsoft Cloud și AI.

„Oracle Cloud oferă o suită completă de aplicații integrate pentru departamente de vânzări, servicii, marketing, resurse umane, finanțe, aprovizionare și producție, plus o infrastructură Generation 2 extrem de automatizată și sigură, care folosește Baza de Date Autonome Oracle”, a declarat Don Johnson, vicepreședinte executiv , Oracle Cloud Infrastructure (OCI). „Oracle și Microsoft au fost la dispoziția clienților lor de zeci de ani. Prin acest parteneriat, clienții noștri comuni pot migra întregul set de aplicații existente în cloud fără a fi nevoiți să-și reconfigureze datele, păstrând investițiile inițiale”.

Ca urmare a acestui parteneriat extins, cele două companii oferă de astăzi un nou set de facilități:

  • Conectarea la Azure și Oracle Cloud fără probleme, permițând clienților să-și extindă centrele de date locale pentru ambele platforme cloud. Această interconectare directă este disponibilă începând de astăzi în Ashburn (America de Nord) și Azure Coasta de Est a SUA, cu intenția de a fi extinsă și alte regiuni.
  • Un proces de identificare și acces unic, printr-o singură experiență de conectare și prin furnizarea automată de provizioane de utilizatori, pentru gestionarea resurselor din cadrul Azure și Oracle Cloud. Începând de astăzi, aplicațiile Oracle pot utiliza Azure Active Directory ca interfață pentru identificare și pentru acces.
  • Operarea aplicațiilor personalizate și a aplicațiilor Oracle (JD Edwards EnterpriseOne, E-Business Suite, PeopleSoft, Oracle Retail, Hyperion) în platforma Azure, cu bazele de date Oracle (RAC, Exadata, baza de date autonome) implementate în Oracle Cloud. Aceleași aplicații Oracle vor fi autorizate pentru a rula în platformele Azure, păstrând bazele de date Oracle în Oracle Cloud.
  • Serviciile de suport tehnic vor fi furnizate în tandem pentru a ajuta organizațiile IT să-și implementeze aceste noi capacități, permițându-le să profite de relațiile și procesele existente de asistență pentru clienți din ambele companii.
  • Oracle Database va continua să fie autorizată pentru a opera în Azure pe diferite sisteme, inclusiv Windows Server și Oracle Linux.
Te-ar mai putea interesa și
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat vineri 2.216 de decese de COVID-19, fiind a patra zi consecutiv când raportează peste 2.000 de decese zilnice asociate acestei maladii, potrivit unor surse guvernamentale......
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul verde
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul ...
Un număr de 127 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate ...
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică pentru aproape ...
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Dacă nu mergeți în vacanță prin intermediul agențiilor de turism și vă cazați în apartamente sau vile, iată care ...