Microsoft oferă startup-urilor 500 de patente. Cum le pot obţine

Microsoft a anunțat o extindere majoră a programului său Azure IP Advantage, care oferă utilizatorilor săi protecție împotriva proceselor de proprietate intelectuală. Acest program oferă acum și clienților care construiesc soluții Internet of Things care se conectează la Azure, cu acces la 10.000 de brevete.
Economica.net - Dum, 31 mart. 2019, 10:31
Microsoft oferă startup-urilor 500 de patente. Cum le pot obţine

„La Microsoft, investim pentru a ajuta clienții noștri în timp ce se mută în cloud. Vedem o oportunitate în a ajuta companiile în acest mediu aflat în schimbare, asigurând securitatea, confidențialitatea, respectarea și expertiza proprietății intelectuale, pentru a le ajuta să aibă mai mult succes. Suntem încântați să facem acum un pas suplimentar care extinde protecția inovației.”, spune Microsoft pe blogul său.

Ceea este poate fi cel mai interesant la anunţul companiei este faptul că Microsoft oferă 500 de brevete inițiale în rețeaua LOT. Această organizație non-profit, care numără printre cei aproape 400 de membri, companii precum Amazon, Facebook, Google, Microsoft, Netflix, SAP, Epic Games, Ford, GM, Lyft și Uber, are rolul de a proteja companiile împotriva trolilor de brevete cu o bibliotecă vastă de brevete din partea companiilor membre și a altor surse.

„Rețeaua LOT este într-adevăr hotărâtă să ajute la abordarea proliferării proceselor de proprietate intelectuală”, a spus pentru techcrunch, Erich Andersen Microsoft CVP și consilier general adjunct.

Acest nou program merge mult dincolo de protecția de bază a brevetelor. Startup-urile eligibile care se alătură rețelei LOT pot achiziționa gratuit brevete Microsoft ca parte a calității de membru și, după cum a subliniat Andersen, startup-urile le vor deține în totalitate. Rețeaua LOT va putea oferi membrilor săi, companii aflate la început de drum, până la trei brevete din această colecție.

Există însă o cerință suplimentară: pentru a se califica la obținerea brevetelor, aceste startup-uri trebuie, de asemenea, să aducă o sumă de 1.000 de dolari pe lună pe care o cheltuiește Azure. Potrivit lui Andersen, acestea nu trebuie să lase niciun fel de garanţie. Compania se va uita pur și simplu la ultimele facturi ale startup-urile trimise de Azure.

Patentele acoperă o gamă largă de tehnologii, precum și de zone geografice. Andersen a menționat că există brevete din SUA, precum și brevetele europene și chineze, de exemplu.

„Ideea este că aceste inițiative provin dintr-un set divers de sectoare industriale”, a spus el. „Speranța pe care o avem este că atunci când vor contacta LOT, vor găsi brevete printre cele 500 de care vor fi interesate aproape orice companie care ar putea dori un set de brevete fundamentale pentru afacerea lor”.

În ceea ce privește programul Azure IP Advantage, merită menționat faptul că fiecare client Azure, care cheltuie mai mult de 1.000 de dolari pe lună în ultimele trei luni și nu a depus un proces de încălcare a brevetului împotriva unui alt client Azure în ultimii doi ani, poate alege din brevetele aflate în portofoliul programului, pentru a se proteja împotriva proceselor frivole de brevete.

Te-ar mai putea interesa și
Restart Energy – facturi mai mici la utilităţi şi furnizor de încredere pentru zeci de mii de consumatori din toată ţara
Restart Energy – facturi mai mici la utilităţi şi furnizor de încredere pentru zeci de mii de consumatori din toată ...
Deși au trecut deja câteva luni de la liberalizarea pieței de energie și gaze naturale, mulți români încă nu și-au ales un nou furnizor pentru casa lor. Atunci când căutăm să schimbăm......
Fostul premier britanic Cameron, anchetat pentru lobby în favoarea companiei falimentare Greensill
Fostul premier britanic Cameron, anchetat pentru lobby în favoarea companiei falimentare Greensill
Guvernul britanic a anunţat luni că a dispus o anchetă independentă cu privire la lobbyul întreprins de fostul prim-ministru ...
„Autostrada Ford”: Cum arată fabrica de grinzi a lui Umbrărescu, adusă în Bănie tocmai de pe Centura Bacău VIDEO
„Autostrada Ford”: Cum arată fabrica de grinzi a lui Umbrărescu, adusă în Bănie tocmai de pe Centura Bacău ...
Pasionații de infrastructură au postat imagini noi cu fabrica de grinzi a grupului UMB de pe tronsonul 2 al Drumului Expres ...
Uniunea Europeană a instituit sancțiuni împotriva a opt oficiali militari iranieni
Uniunea Europeană a instituit sancțiuni împotriva a opt oficiali militari iranieni
Uniunea Europeană a decis luni să instituie sancţiuni împotriva a opt responsabili ai forţelor de securitate iraniene ...