Microsoft renunţă la numele Nokia de pe noile smartphone-uri

Microsoft va abandona numele brandului Nokia de pe noile smartphone-uri, la mai puţin de un an de când a preluat operaţiunile de producţie de telefoane mobile şi servicii ale Nokia Oyj, pentru 5,4 miliarde de euro (7,5 miliarde de dolari), transmite BBC.
Economica.net - joi, 23 oct. 2014, 07:39
Microsoft renunţă la numele Nokia de pe noile smartphone-uri

Noile telefoane mobile inteligente Nokia Lumia vor fi cunoscute ca Microsoft Lumia, a anunţat gigantul american. Restul operaţiunilor Nokia, care nu sunt deţinute de compania americană, îşi vor păstra numele Nokia, scrie Agerpres.

O postare de pe pagina de Facebook a Nokia France confirmă renunţarea la numele brandului. Redenumirea va fi prezentată pe plan global la momentul potrivit, a anunţat Microsoft, cel mai mare producător mondial de software.

Anunţul vine în ciuda acordului încheiat pe zece ani cu compania finlandeză prin care Microsoft s-a angajat să utilizeze numele Nokia pe dispozitivele mobile.

În prezent, Microsoft este într-un proces masiv de reorganizare. În iulie, compania americană a anunţat eliminarea a 18.000 de locuri de muncă, echivalentul a 14% din efectivele sale mondiale (127.000 de angajaţi), aceasta fiind cea mai mare restructurare de personal realizată vreodată în istoria companiei.

Cea mai afectată va fi divizia de telefoane mobile Nokia Devices and Services, care va pierde 12.500 de angajaţi, adică jumătate din forţa sa de muncă. Ca urmare a acestor restructurări, Microsoft a informat că va înregistra costuri de 1,6 miliarde de dolari sub formă de pachete compensatorii şi costuri asociate în următoarele patru trimestre.

De asemenea, în procesul de restructurare, Microsoft va închide, în noiembrie, uzina Nokia de la Komarom (Nord-Vestul Ungariei), care are aproximativ 1.800 de angajaţi.

În 2011, Nokia a decis să închidă fabrica din localitatea Jucu (judeţul Cluj), după ce a investit 60 de milioane de euro în această întreprindere inaugurată în 2008.

Te-ar mai putea interesa și
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul însă a scăzut
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul ...
Consiliul director al Grupului Lavazza a aprobat declarațiile financiare consolidate la 31 decembrie 2023 și a anunțat principalii indicatori financiari. Astfel, grupul a raportat pentru anul......
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei ...
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...