Microsoft România caută un director general cu experinţă în vânzări şi criterii etice înalte

Microsoft România caută pentru funcţia de director general un specialist în vânzări în organizaţii mari, cu criterii etice înalte, afirmă Vlad Bog, directorul de resurse umane al subsidiarei locale a celui mai mare producător mondial de aplicaţii de software.
Economica.net - lun, 14 ian. 2013, 16:00
Microsoft România caută un director general cu experinţă în vânzări şi criterii etice înalte

„Nu există un termen limită pentru angajarea noului director general al Microsoft România. În câteva săptămâni se va stabli lista scurtă a candidaţilor şi se vor purta discuţii. Vom avea un nou director general în câteva luni, în cel mai bun caz. Dacă îndeplineşte cerinţele postului, sunt şanse ca noul şef al Microsoft România să fie român”, a spus Bog.

Microsoft România a anunţat, miercuri, că firma va fi condusă de un director general interimar, Sorin Eftene, fost director Enterprise&Partner Group în cadrul companiei, acesta înlocuindu-l pe Ronald Binkofski, care va prelua conducerea subsidiarei Microsoft din Polonia.

Binkofski a fost numit la conducerea Microsoft România în octombrie 2010.

El a mai lucrat la Microsoft Polonia în perioada 2006-2010 ca director al diviziei Developer&Platform Evangelism şi apoi ca director operaţional al subsidiarei.

Eftene este unul dintre primii angajaţi ai Microsoft în România şi a avut mai multe funcţii funcţii de conducere în divizia Microsoft Services, cea mai recent fiind director al Enterprise&Partner Group.

Odată cu preluarea interimatului, Eftene devine membru al echipei de conducere a Microsoft în Europa Centrală şi de Est.

„Voi candida şi eu pentru funcţia de director general al Microsoft România”, a spus Eftene.

Întrebat cum a evoluat afacerile Microsoft România în prima jumătate a anului fiscal 2012-2013, care se încheie la 30 iunie, Binkofski a spus că rezultatele sunt bune, subsidiara înregistrând creşteri pe toate segmentele de activitate, fără a detalia.

În 2011, afacerile Microsoft România au crescut cu 7,8%, la 134,8 milioane de lei, iar profitul net a urcat cu 57,4%, la 12,7 milioane de lei, conform datelor disponibile pe pagina web a Ministerului Finanţelor Publice.

Înfiinţată în 1975, Microsoft este cea mai mare companie producătoare de software, servicii şi tehnologii Internet pentru calculatoarele personale şi pentru mediul de business.

Te-ar mai putea interesa și
Tarifele de transport şi de distribuţie pentru gazele naturale și energia electrică vor intra într-o nouă perioadă de reglementare – Silvia Vlăsceanu (HENRO)
Tarifele de transport şi de distribuţie pentru gazele naturale și energia electrică vor intra într-o nouă perioadă ...
Tarifele de transport şi de distribuţie energie electrică şi gaze naturale vor intra într-o nouă perioadă de reglementare, iar o metodologie aflată în consultare publică prevede......
Și Hidroelectrica testează piața: a scos la vânzare energie cu livrare în 2025, la prețul de 90 de euro/MWh. A vândut-o
Și Hidroelectrica testează piața: a scos la vânzare energie cu livrare în 2025, la prețul de 90 de euro/MWh. A vândut-o
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a ieșit, după multă vreme, la vânzare de ...
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Stratum Energy România, compania care operează perimetrul de gaze naturale Poduri din județul Bacău, de către Emma Lambda Limited
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Stratum Energy România, compania care operează perimetrul de gaze naturale ...
Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care compania cipriotă Emma Lambda Limited intenționează să preia ...
Kârgâzstanul a blocat de astăzi funcționarea TikTok, pentru a proteja sănătatea copiilor. Organizațiile neguvernamentale denunță cenzura impusă de Guvern
Kârgâzstanul a blocat de astăzi funcționarea TikTok, pentru a proteja sănătatea copiilor. Organizațiile neguvernamentale ...
Aplicaţia TikTok nu mai funcţionează începând din această joi în Kârgâzstan, la cererea serviciilor de securitate ...