Microsoft şi SAS au încheiat un parteneriat pentru piaţa de analytics şi cloud

SAS și Microsoft au încheiat un parteneriat strategic pentru a le oferi companiilor posibilitatea de a rula soluțiile SAS de analiză avansată de date pe platforma cloud Microsoft Azure. De asemenea, soluțiile și expertiza SAS vor contribui la succesul clienților Microsoft din domenii precum sănătate, servicii financiare şi altele.
Lidia Neagu - mie, 17 iun. 2020, 08:51
Microsoft şi SAS au încheiat un parteneriat pentru piaţa de analytics şi cloud

Acest parteneriat se bazează pe integrări SAS în întreaga gamă de soluții Microsoft cloud pentru Azure, Dynamics 365, Microsoft 365 și Power Platform și susține viziunea comună a celor două companii de a crește în continuare popularitatea soluțiilor de Inteligență Artificială și analiză avansată de date. Anunțul a fost făcut în cadrul conferinței virtuale SAS Global Forum 2020, care a avut loc în zilele de 15 și 16 iunie.

Organizații din toată lumea migrează către cloud pentru a inova și a-și îndeplini obiectivele de business. Ca parte a acestei tranziții, clienții SAS își mută fluxurile de lucru pe platforma Microsoft Azure pentru a-și îmbunătăți performanțele și a reduce costurile.

Pentru a le oferi clienților o experiență îmbunătățită și pentru a ajuta organizațiile să își accelereze inițiativele de transformare în cloud, SAS și Microsoft colaborează pentru a se asigura că produsele și soluțiile SAS pot fi implementate cu succes și funcționează eficient în Azure. Acest lucru presupune optimizarea platformei SAS Viya – cea mai recentă arhitectură cloud lansată de SAS – pentru Azure și integrarea portofoliului de soluții SAS – de la sisteme de management al riscului de fraudă la soluții pentru industria de retail – în marketplace-ul Microsoft Azure, pentru a le oferi clienților posibilitatea de a-și îmbunătăți productivitatea și rezultatele de business.

„SAS și Microsoft împărtășesc o viziune comună în a ajuta clienții să își accelereze inițiativele de transformare digitală. Ambele companii înțeleg că este vorba despre valorificarea datelor și îmbunătățirea vieților oamenilor prin decizii mai bune. Parteneriatul cu Microsoft oferă clienților o tranziție mai bună către cloud și acces mai rapid, mai puternic și mai ușor la soluțiile SAS. De asemenea, colaborarea permite luarea de decizii cu încredere, având la dispoziție sisteme de analytics pe care toată lumea – indiferent de nivelul de îndemânare – le poate înțelege”, a menționat Oliver Schabenberger, CTO & COO SAS.

Cele două companii explorează atât posibilitatea de a intergra capabilitățile de analytics SAS, inclusiv modele specifice anumitor industrii, în platformele Azure și Dynamics 365, cât și co-lansarea unor soluții software pre-configurate ce vor fi integrate în mod nativ cu serviciile SAS pentru diferite industrii. Această integrare suplimentară va permite clienților SAS să valorifice scalabilitatea și flexibilitatea tehnologiei cloud pentru fluxurile de lucru în analiza avansată de date și Inteligență Artificială.

„Prin acest parteneriat, Microsoft și SAS vor ajuta clienții să își accelereze dezvoltarea și să găsească noi modalități de a inova, având la dispoziție un portofoliu vast de produse SAS Analytics pentru Microsoft Azure. SAS, cu expertiză recunoscută în domenii precum analytics, data science și machine learning, este un partener strategic pentru Microsoft și împreună vom ajuta clienții din zeci de industrii să abordeze cele mai critice și complexe provocări din zona analizei avansate de date”, a declarat Scott Guthrie, Microsoft Executive Vice President of Cloud and AI.

SAS și Microsoft sprijină deja companiile cu soluții care le ajută să valorifice volumul imens de date generate de dispozitivele IoT (Internet of Things), combinând platforma Azure IoT Microsoft cu capabilitățile SAS de edge-to-cloud IoT analytics și Inteligență Artificială. Spre exemplu, orașul Cary din North Carolina, SUA, utilizează o soluție IoT dezvoltată de SAS și Microsoft destinată unui sistem critic de prevenție a inundațiilor.

„Inundațiile sunt un fenomen experimentat de toate comunitățile, iar a noastră nu face excepție. Folosind senzori și date meteo, alături de soluția SAS IoT analytics și platforma Azure IoT, ne așteptăm să dezvoltăm capabilitățile de detectare rapidă a creșterii nivelului apelor, să prezicem unde ar putea apărea inundațiile și să urgentăm răspunsul prin automatizare”, a declarat Nicole Raimundo, CIO Cary, SUA.

Sprijinite prin activități comune de vânzare și lansare pe piață, produse și soluțiile adiționale SAS vor fi disponibile pe parcursul acestui an. Acest lucru le va permite clienților SAS și Microsoft să abordeze unele dintre cele mai critice și complexe provocări în domeniul analizei avansate de date, susținând în același timp inovația continuă. SAS se angajează, de asemenea, să utilizeze Microsoft 365 și Dynamics 365 în propriile operațiuni interne.

Te-ar mai putea interesa și
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat vineri 2.216 de decese de COVID-19, fiind a patra zi consecutiv când raportează peste 2.000 de decese zilnice asociate acestei maladii, potrivit unor surse guvernamentale......
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul verde
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul ...
Un număr de 127 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate ...
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică pentru aproape ...
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Dacă nu mergeți în vacanță prin intermediul agențiilor de turism și vă cazați în apartamente sau vile, iată care ...