Mihai Bordeanu, directorul Automobile Dacia, a devenit și președinte ACAROM

Asociația Constructorilor de Automobile din România (ACAROM), are un nou președinte. Mihai Bordeanu, șeful Automobile Dacia va conduce Asociația până în 2023.
Robert Stan - lun, 07 iun. 2021, 13:36
Mihai Bordeanu, directorul Automobile Dacia, a devenit și președinte ACAROM

Consiliul director al Asociației Constructorilor de Automobile din România (ACAROM) și-a ales un nou președinte. Mihai Bordeanu, director general al producătorului autohton de vehicule Automobile Dacia va ocupa această funcție până în 2023.

Întrunit în ședință extraordinara pe 4 iunie 2021, consiliul director ACAROM a desemnat noul președinte al asociației, dar și doi vicepreședinți. Astfel, pe lângă Mihai Bordeanu, din conducerea Asociației mai fac parte Josephine Payne – director general Ford România și Silviu Badea -director general Grupul Industrial de Componente (GIC) Pitești, ambii cu funcția de vicepreședinte.

De asemenea, din consiliul director mai fac parte începând din această vară Bogdan Cocian – dgirector eneral ELBA Timișoara, Sorin Poteraș – director general Schaeffler România, Dumitru Radu – director general Ronera Rubber, Gabriel Sicoe – director afaceri publice Renault Grup România, Nicolae Movileanu – director general Delta Invest Mioveni, Radu Caraivan – director general Componente Auto Topoloveni, Dumitru Chirleșan – rector al Universității din Pitești și Adrian Sandu – secretar general ACAROM.

Trebuie menționat că schimbările survenite în cadrul grupului Renault l-au forțat pe fostul președinte ACAROM, Christophe Dridi să se retragă din funcție. Acesta a părăsit România pentru a prelua responsabilitățile industriale ale mărcii Dacia pentru uzinele din România, Rusia și Maroc.

„A fost o onoare pentru mine să conduc ACAROM în această perioadă. Prin prisma responsabilităților mele voi rămâne alături de sectorul auto din România și sunt sigur că acesta își va continua dezvoltarea durabilă”, a declarat Christophe Dridi.

De asemenea, Mihai Bordeanu, noul președinte al Asociației, a menționat că „este o onoare și o responsabilitate pentru mine să fiu desemnat președinte al ACAROM. În această perioadă de schimbări importante în sectorul auto îmi doresc ca ACAROM, asociația reprezentativă a industriei auto din România, să fie vectorul de dezvoltare al sectorului auto național. Decarbonizarea producției de vehicule și componente auto, dezvoltarea educației duale și creșterea gradului de cooperare cu universitățile tehnice, dezvoltarea infrastructurii – rutiere, feroviare, de alimentare a vehiculelor electrificate -, atragerea de noi investiții în acest sector, vor reprezenta prioritățile noastre în perioada următoare”.

Mihai Bordeanu are o experienţă de 22 de ani în marketing, comerţ şi business în companii cu profil auto şi FMCG. În 2006 s-a alăturat echipei Toyota în România unde a ocupat, pe rând, funcţiile de director de marketing, director comercial şi director al mărcii Lexus pentru divizia Balcani.

În 2010 a preluat funcţia de director de marketing în cadrul Renault Commercial Roumanie pentru mărcile Dacia şi Renault. Din 2014 a fost director de marketing al grupului Renault pentru pieţele din Marea Britanie, Irlanda, Cipru şi Malta („North Territory”), iar din 2016, director de marketing pentru regiunea Eurasia. Din septembrie 2019 a fost numit Vicepreșdinte Marketing Dacia, pentru ca, din 1 ianuarie 2021, el să fie numit Managing Director Dacia Brand South Eastern Europe preluând de la 1 februarie și poziția de Country Head Romania.

Prin funcțiile sale, Bordeanu gestionează activitatea de vânzări și marketing a mărcii Dacia în România, precum și coordonarea activității comerciale a mărcii românești din zona Europei de Sud-Est. El i se va subordona lui Denis Le Vot, Executive VicePresident, Regions, Sales and Marketing.

Mihai Bordeanu a absolvit Facultatea de Cibernetică din cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti şi a urmat programe de management general în organizaţii de profil precum London Business School şi CEDEP (INSEAD). Incepand cu 1 ianuarie 2021, a fost numit în funcţia de Managing Director Dacia Brand South Eastern Europe şi Country Head Romania, din 1 februarie.

ACAROM este asociaţia reprezentativă la nivel naţional a industriei auto din România, recunoscută cu statut de utilitate publică prin HG 410/2020. ACAROM reunește aproximativ 170 de companii din sectorul auto printre care și cei doi constructori de autoturisme locali, Dacia şi Ford România.

Conform ACAROM, firmele sale membre generează o cifră de afaceri de peste 14 miliarde de euro şi asigură peste 113.000 locuri de muncă. Totodată, acestea generează circa 21% din exportul total al României. ACAROM este membru asociat al ACEA (Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile).

La finalul anului 2020 întreaga industrie auto din România includea peste 600 de companii cu circa 230.000 de angajați. Cifra de afaceri a întregului sector s-a situat la 26,4 miliarde de euro.

Cu doar câteva zile în urmă și cealaltă asociație din industria auto, cea care reprezintă în special zona importatorilor și dealerilor de mașini, APIA, a anunțat numirea unui nou președinte. Astfel, din vara acestui an Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA) este condusă de jurnalistul Dan Vardie.

Citește și:

– Primii zece importatori de mașini au realizat afaceri de 12 mld. lei
– Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile din România are un nou președinte

Te-ar mai putea interesa și
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase pasaje pietonale în Ilfov
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase ...
Companiile TQM Management S.R.L. şi Like Consulting S.R.L. au fost desemnate câştigătoare ale licitaţiilor pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate (SF) şi a Proiectelor pentru Autorizarea......
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Metrorex a prezentat miercuri imagini cu execuția primelor segmente de pereți mulați la Magistrala 6, realizate la viitoarele ...
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
''Portretul domnişoarei Lieser'', de Gustav Klimt, tablou rămas neterminat din cauza morţii artistului austriac, a fost ...
Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american. Șeful aplicației anunță că nu pleacă nicăieri
Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american. Șeful aplicației anunță că nu pleacă ...
Președintele american Joe Biden a promulgat astăzi legislația privind acordarea de ajutoare către Ucraina, Israel și ...