Mihai Marcu, MedLife: Suntem în discuţii pentru demararea unei investiţii de peste 10 milioane de euro

În acest moment, avem în lucru şase tranzacţii de dimensiuni medii şi mici, şi suntem în discuţii pentru demararea unei tranzacţii de dimensiuni mai mari. Dacă finalizăm toate cele şase tranzacţii medii şi mici demarate deja, vom adăuga aproximativ 9-10 milioane de euro la cifra de afaceri, astfel încât să ajungem la 100 de milioane de euro sau chiar să depăşim această valoare. Dacă reuşim să materializăm discuţiile pentru încă o tranzacţie de peste 10 milioane de euro, vom crea un ecart între noi și competitori de peste 50 de milioane de euro, a spus Mihai Marcu, preşedintele Consiliului de Administraţie MedLife.
Cristina Şomănescu - mie, 07 oct. 2015, 09:27
Mihai Marcu, MedLife: Suntem în discuţii pentru demararea unei investiţii de peste 10 milioane de euro

MedLife, liderul pieţei de servicii medicale private din România, a raportat pentru primele nouă luni din acest an o cifră de afaceri cumulată în valoare de 67,8 milioane euro, în creştere cu 16% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Compania a anunţat o creştere cu 25% a afacerilor în trimestrul III din 2015, faţă de perioada similară a anului trecut.

„Asistăm la o creştere din ce în ce mai mare a numărului de pacienţi care sunt dispuşi să aleagă sistemul medical privat în detrimentul spitalelor de stat sau chiar al celor din străinătate. Am depăşit 1,5 milioane de pacienţi unici în rândul clienţilor din sfera de retail (fee for service), iar în rândul abonaţilor am ajuns, la finalul lunii septembrie, la un număr de 430.000 de clienţi, respectiv la o cotă de piaţă de peste 50% din sectorul corporate la nivel naţional. Este pentru prima dată când un operator medical din România ajunge la o astfel de performanță”, a declarat Mihai Marcu, preşedintele Consiliului de Administraţie MedLife.

Anul acesta MedLife a inaugurat patru unităţi. Compania a deschis o hyperclinică în Berceni, o clinică de stomatologie în Unirii, un spital în Titan, un centru de excelenţă în cardiologie intervenţională în Griviţa şi la finele acestei luni va deschide o hyperclinică la Cluj. Amintim că anul trecut MedLife a inaugurat trei unităţi, respectiv hyperclinicile din Iaşi, Galaţi şi Constanţa.

În luna februarie, compania a finalizat preluarea pachetului majoritar de 55% din cadrul grupului Sama&Ultratest din Craiova.

„Credem că am acumulat o experienţă importantă în achiziţii, detaliu care ne ajută foarte mult în relaţia cu noii noştri parteneri. Mai mult, spre deosebire de concurenţii noştri care, fie încă nu au experienţa necesară, fie au efectuat achiziţii prin diluarea acţionarilor fondatori, în cazul MedLife toate cele şase companii achiziţionate, fără excepţie, sunt conduse şi în prezent de persoanele care au fondat companiile, chiar şi business-urile preluate în proporţie de 100%. Acest context ne încurajează să continuăm acest demers, antreprenorii români, fondatori ai companiilor medicale, fiind interesaţi de dezvoltarea businessurilor proprii alături de MedLife”, a explicat Mihai Marcu.

Piaţa serviciilor medicale private va creşte cu 8-10% în 2015, estimează oficialii MedLife

Hotărârea privind majorarea salariilor din sistemul sanitar public cu 25% va avea un impact important asupra întregului sistemul medical, şi implicit asupra sectorului privat, spun oficialii companiei. 

„Finanţarea instituţiilor sanitare de către Casa Națională de Asigurări se face în baza a trei indicatori principali: numărul de paturi, indicele de complexitate a cazurilor (ICM) şi tariful per caz ponderat (TCP). În cazul de faţă, numărul de paturi rămâne neschimbat în acest moment, ICM-ul este calculat în baza situaţiilor raportate de către spitale la nivelul anului 2014, şi singurul indicator care poate suferi modificări rămâne tariful per caz ponderat alocat de CNAS. Prin urmare, singura măsură reală care poate fi aplicată transparent de către stat pentru a susţine majorarea salarială este creşterea tarifului per caz ponderat, măsură ce se aplică în egală măsură atât spitalelor publice, cât şi celor private. În opinia noastră, alte modalităti de finanţare a spitalelor decât cele stabilite în contractul cadru şi normele metodologice de aplicare ale acestuia sunt total netransparente şi duc într-o zonă clară de neloialitate concurenţială. În acest sens, intenţionăm să adresăm o solicitare expresă către Consiliul Concurenţei în cursul acestei săptămâni”, a conchis Mihai Marcu.

Te-ar mai putea interesa și
Liderii G7 se angajează să distribuie un miliard de doze de vaccin anti-COVID-19 statelor sărace
Liderii G7 se angajează să distribuie un miliard de doze de vaccin anti-COVID-19 statelor sărace
Liderii statelor celor mai industrializate (G7) s-au angajat să distribuie un miliard de doze de vaccin anti-COVID-19 statelor sărace, până la sfârşitul anului viitor, a anunţat duminică......
Preşedintele Consiliului Concurenţei: Economia noastră a mers surprinzător de bine în 2020
Preşedintele Consiliului Concurenţei: Economia noastră a mers surprinzător de bine în 2020
Economia românească a mers suprinzător de bine în pandemie şi a existat o capacitate excelentă de adaptare la criză ...
Drum Expres Craiova – Pitești: Oseminte descoperite într-un sit arheologic pe şantierul tronsonului 1
Drum Expres Craiova – Pitești: Oseminte descoperite într-un sit arheologic pe şantierul tronsonului 1
Mai multe gropi cu oseminte au fost descoperite pe raza satului Gîrleşti, comuna Gherceşti, în timpul lucrărilor pentru ...
Chiriţoiu despre liberalizarea pieţei de energie: Important e să convingem oamenii să treacă în contracte mai avantajoase pentru ei
Chiriţoiu despre liberalizarea pieţei de energie: Important e să convingem oamenii să treacă în contracte mai avantajoase ...
Furnizorii de gaze şi electricitate vor avea în oferta lor şi contracte mai avantajoase o dată cu liberalizarea pieţei ...