Mihăiță Ursu este noul director general al TAROM. El a mai condus compania în perioada iunie 2020 – iunie 2021

Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale de Transporturi Aeriene Române TAROM l-a numit marţi în funcţia de director general pe Mihăiţă Ursu, membru în Consiliul de Administraţie şi fost director general al companiei în perioada iunie 2020 - iunie 2021.
AGERPRES - mar, 04 ian. 2022, 18:18
Mihăiță Ursu este noul director general al TAROM. El a mai condus compania în perioada iunie 2020 - iunie 2021

Potrivit unui comunicat TAROM, Consiliul de Administraţie l-a nominalizat pe Mihăiţă Ursu în funcţia de director general în contextul în care operatorul aerian naţional se află în plin proces de transformare, demarat la începutul anului 2020, o dată cu accesarea împrumutului de salvare ca urmare a pre-notificării la Comisia Europeană a unui ajutor de stat de restructurare.

„Industria aeronautică din întreaga lume traversează o perioadă extrem de dificilă, de la debutul pandemiei de COVID-19, însă, cu toate acestea, compania aeriană naţională a reuşit să supravieţuiască primilor ani de criză, în special datorită ajustării operaţiunilor, restructurării personalului şi exploatării unor noi oportunităţi pe segmentul zborurilor neregulate”, se precizează în comunicatul TAROM.

Consiliul de Administraţie al companiei a luat act, marţi, de demisia, din motive personale, a comandantului Cătălin Radu Prunariu din funcţia de director general al companiei.

Citește și: 13 directori au condus în cinci ani TAROM, care are nevoie de 200 de milioane de euro

Potrivit CV-ului publicat pe site-ul companiei TAROM, Mihăiță Ursu este absolvent al Facultății de Geodezie din cadrul Universității Tehnice de Construcții București. El a mai deținut în perioada martie 2020 – iunie 2020 funcția de vicepreședinte al Consiliului de Administrație al TAROM, după care a fost nimit director general al companiei. El a rămas în acest post timp de un an.

Ursu a mai fost în perioada februarie 2020 – iulie 2020 membru al Consiliului de Administrașie al Poștei Române. Ultimul loc de muncă deținut înainte de această nouă numire în fruntea TAROM a fost în cadrul companiei de retail farmaceutic și suplimente alimentare Lifestyle Pharma, unde a deținut funcția de director general.

Primul loc de muncă al lui Ursu a fost la ADP Sector 4, în perioada 1995 – 1998, unde a lucrat ca referent la Serviciul Tehnic Edilitar.

CV-ul noului director al TAROM poate fi consultat aici.

Citește și: Cătălin Prunariu, directorul TAROM, are circa 12.000 de euro investiți în acțiuni TESLA, Apple și Airbnb

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Europenii sunt dispuşi să plătească în plus pentru maşini noi cu emisii mai reduse – sondaj T&E
Europenii sunt dispuşi să plătească în plus pentru maşini noi cu emisii mai reduse – sondaj T&E
 Peste trei sferturi dintre europeni (76%) consideră că producătorii de maşini ar trebui să fie obligaţi legal să ...
Greva STB – Sindicat: Vom relua lucrul în momentul în care domnul Adrian Criţ nu va mai fi director general
Greva STB – Sindicat: Vom relua lucrul în momentul în care domnul Adrian Criţ nu va mai fi director general
Vom relua lucrul în momentul în care domnul Adrian Criţ nu va mai fi director general, iar membrii Consiliului de Administraţie ...
SUA: Departamentul de Stat ordonă ca familiile diplomaţilor americani să părăsească Kievul
SUA: Departamentul de Stat ordonă ca familiile diplomaţilor americani să părăsească Kievul
Executivul SUA a ordonat familiilor diplomaţilor americani aflaţi la Kiev să părăsească Ucraina "din cauza ameninţării ...