Miles Nürnberger, creatorul Aston Martin DBX, va deveni director de design Dacia

Începând de la 1 septembrie 2021, Miles Nürnberger va ocupa funcția de director de design al mărcilor Dacia și Lada. El i se va subordona lui Laurens van den Acker.
Robert Stan - vin, 25 iun. 2021, 12:26
Miles Nürnberger, creatorul Aston Martin DBX, va deveni director de design Dacia

După ce a fost păsăsită brusc de Alejandro Mesonero-Romanos care a plecta după doar câteva luni de activitate, marca Dacia și-a anunțat noul designer-șef. Miles Nürnberger va fi atât director de design cât și membru în Comitetul de Direcție al mărcilor Dacia și Lada, ambele grupate într-o divizie condusă de Denis Le Vot, director general al mărcilor Dacia și Lada.

Miles Nürnberger i se va subordona lui Laurens van den Acker, director de design și membru în Comitetul de Direcție al Renault Group.

„Îl primim cu entuziasm pe Miles, pentru că design-ul este un element central al strategiei noastre pentru mărcile Dacia și Lada. Cu noul Sandero, am demonstrat că un vehicul poate fi esențial dar în egală măsură atrăgător. Cu ajutorul lui Miles vom depăși noi etape în evoluția celor două mărci. Printre proiectele mari vor urma NBI (New Brand Identity – Noua Identitate de Marcă), Bigster și Niva”, a declarat Denis Le-Vot.

„Ne bucurăm să îl avem alături de noi pe Miles Nürnberger într-un moment atât de important pentru marca Dacia. Miles este un designer de renume care i-a inspirat pe mulți cu munca sa la Aston Martin. Experiența sa și pasiunea de a construi mărci puternice prin design vor fi un mare atu pentru marcă și ne vor ajuta să proiectăm Dacia în viitor” a menționat și Laurens van den Acker.

Miles Nürnberger a lucrat, din 2008, în echipa de design a constructorului Aston Martin Lagonda având pentru început funcția de Design Manager, responsabil de design-ul exterior, iar apoi pe cea de Director Creativ. În 2018 el a devenit Director de Design al mărcii. Printre realizările sale se numără DBX – primul SUV din gama Aston Martin și proiectul Valkyrie, precum și renașterea mărcii Lagonda ca subsidiară 100% electrică, ilustrată de conceptul Vision în versiunile sedan și SUV.

Înainte de a se alătura companiei Aston Martin Lagonda, Miles Nürnberger a lucrat în cadrul echipei de design exterior a mărcii Citroën. Primii săi pași în lumea design-ului auto i-a făcut însă în cadrul brandului Lincoln, una dintre diviziile Ford Motor Company.

Născut în 1976, într-o familie pasionată de artă, de design și de mașini, Miles a obținut diploma în design auto a Universității din Coventry în 1998. În 2009 a fost laureat al premiului de design „Concorso d’Eleganza de la Villa d’Este” pentru conceptul One-77.

Fostul designer Dacia e acum la Alfa Romeo

Așa cum ați aflat deja de la Economica.net, la jumătatea luni aprilie, marca Dacia a fost părăsită de designerul său, Alejandro Mesonero-Romanos, după mai puțin de șapte luni de la sosirea acestuia la Renault Group.

Anunțat inițial ca făcând parte din primul Comitet Director al Dacia de la prezentarea noului plan Renaulution care vizează, printre altele, ieșirea mărcii românești din umbra grupului Renault, Alejandro Mesonero-Romanos a fost înlocuit rapid cu David Durand.

Confirmată pe atunci de oficialii Renault, plecarea lui Mesonero era cel puțin surprinzătoare și dădea de înțeles că ar avea legătură cu „înghesuiala” de designeri cu renume din cadrul grupului francez.

Este cunoscut faptul că spaniolul Alejandro Mesonero-Romanos a fost adus la compania franceză de noul șef suprem al acesteia, Luca de Meo. Foști colegi în cadrul grupului Volkswagen la marca Seat ei au fost considerați un cuplu inseparabil odată ce de Meo a insistat pentru aducerea sa la Renault. Însă, în același timp, la grupul francez a sosit, tot la solicitarea lui Luca de Meo, și Gilles Vidal, fostul designer al Peugeot.

Dacă în aprilie angajarea lui Alejandro Mesonero-Romanos ca designer-șef Alfa Romeo era doar un zvon, e drept, destul de persistent, abia în această săptămână a venit și confirmarea mutării din partea mărcii italiene.

Conform celor de la Alfa Romeo, Mesonero-Romanos își va începe lucrul la noul post pe 1 iulie și îi va raporta lui Jean-Pierre Ploue, unul dintre cei doi directori de design ai grupului Stellantis, alături de Ralph Gilles.

Te-ar mai putea interesa și
BERD o numește pe Madeline-Dalila Alexander în funcția de administrator – membru în Consiliul de Administrație al Agricover Holding
BERD o numește pe Madeline-Dalila Alexander în funcția de administrator – membru în Consiliul de Administrație ...
Consiliul de Administrație al Agricover Holding SA anunță că Madeline-Dalila Alexander (foto) a fost numită în funcția de administrator provizoriu – Membru în Consiliul de Administrație al......
Cât ne costă ajutorul de 700 de lei pentru pensionari
Cât ne costă ajutorul de 700 de lei pentru pensionari
Coaliţia de guvernare a decis, luni, lansarea unui nou pachet de măsuri sociale şi economice, în valoare de 1,1 miliarde ...
AROBS a înregistrat în primele trei luni din an venituri de 53,2 milioane de lei, în creștere cu 33%
AROBS a înregistrat în primele trei luni din an venituri de 53,2 milioane de lei, în creștere cu 33%
AROBS Transilvania Software, cea mai mare companie de tehnologie listată la Bursa de Valori București, a raporat joi venituri ...
TAROM vrea ca în șase luni să introducă un program  sales on board, asemănător cu cel al companiilor low-cost
TAROM vrea ca în șase luni să introducă un program sales on board, asemănător cu cel al companiilor low-cost
TAROM are în vedere o hibridizare, iar în şase luni va avea, similar companiilor low-cost, un program de sales on board, ...