Miliardarii germani din spatele Coty, împinşi în lumina reflectoarelor

Cei patru miliardari germani care controlează Coty, moştenitorii unui imperiu cu o istorie de 189 de ani, au păstrat până acum o discreţie deplină, evitând cu succes notorietatea inerentă poziţiei lor în societate.
Economica.net - mar, 10 apr. 2012, 13:32
Miliardarii germani din spatele Coty, împinşi în lumina reflectoarelor

Oferta de preluare lansată de Coty pentru Avon Products, de 10 miliarde de dolari, i-a împins însă în lumina reflectoarelor, companiile fiind constrânse să divulge cine sunt finanţatorii tranzacţiei.

Astfel, cei patru copii adoptivi ai lui Albert Reimann, Renate Reimann-Haas (60 de ani), Wolfgang Reimann (59 de ani), Stefan Reimann-Andersen (48) şi Matthias Reimann-Andersen (47), deţin câte un sfert din acţiunile vehicului de investiţii cu circuit închis Joh. A. Benchiser SE (JAB), potrivit unui purtător de cuvânt al companiei, citat de Bloomberg.

Averea totală a familiei este de cel puţin 20 miliarde de dolari, estimează Bloomberg.

Prin JAB, cu sediul la Viena, şi subsidiarele fondului, familia Reimann deţine 80% din acţiunile Coty.

De asemenea, cei patru deţin Labelux Group GmbH, grupul care reuneşte mărci ca Bally, Belstaff şi Jimmy Choo, dar şi Reckitt Benckiser Group, cu sediul la Londra, care are în portofoliu produse precum prezervativele Durex sau medicamentele Nurofen.

„Familia Reimann preferă să evite atenţia, delegând operaţiunile de zi cu zi către manageri profesionişti pe care i-au ales şi în care au încredere”, comentează Michael Woywode, profesor la Şcoala de Business a Universităţii Mannheim, interesat de afacerile familiei.

Numele celor patru nu au apărut niciodată în vreun top internaţional al superbogaţilor, însă şi-au făcut apariţia săptămâna trecută, când Avon a respins oferta nesolicitată de preluare înaintată pe 2 aprilie de Coty.

Ei locuiesc în Ludwigshafen, în regiunea Renania – Neckar, unde îşi are sediul şi gigantul BASF, cel mai mare producător de chimicale la nivel mondial.
Directorul general al JAB este Peter Harf, care lucrează de 30 de ani pentru familia Reimann. La Coty, deciziile sunt luate de preşedintele Bart Becht şi directorul general Bernd Beetz.

„Oferta Coty pentru copilul Avon are trei părinţi – Bernd Beetz, Bart Becht şi eu însumi”, a spus Harf pe 5 aprilie.
Familia Reimann sprijină oferta JAB pentru Avon, potrivit unei surse apropiate familiei.

Povestea famileii Reimann a început în 1823, când Johann Adam Benckiser a fondat compania care îi poartă numele în Pforzheim Germania. După cinci ani, chimistul Ludwig Reimann a devenit coproprietar al companiei. Cei doi vindeau acid citric şi fosfaţi către clienţi din întreaga Europă. Unul dintre moştenitorii lui Benckiser a cedat ulterior participaţia la companie familiei Reimann, după ce a ieşit la pensie fără moştenitori.

În 1858, Reimann a mutat operaţiunea la Ludwigshafen. Stră-strănepotul lui Ludwig Reimann, Albert, s-a implicat în afacerile familiei în 1923, la vârsta de 25 de ani. El a moştenit toate acţiunile companiei după moartea tatălui său, în 1952. În următorii 10 ani, Albert Reimann a extins semnificativ gama de produse şi operaţiunile companiei, iar în 1960 a angajat primii manageri din afara familiei, începând cu Martin Gruber. În 1978, Gruber a devenit directorul general al companiei.

Reimann şi Gruber l-au angajat trei ani mai târziu pe Peter Harf, fost consultant la Boston Consulting Group.
Reimann a murit în 1984, fiecare dintre cei patru copii adoptivi ai săi moştenind câte 25% din acţiuni. Patru ani mai târziu, cei patru l-au numit pe Harf în funcţia de director general, pe care o deţine şi în prezent.

Te-ar mai putea interesa și
Varianta Delta se răspândeşte în China. Oraşul Wuhan, din nou afectat de pandemie
Varianta Delta se răspândeşte în China. Oraşul Wuhan, din nou afectat de pandemie
Sute de mii de locuitori au fost plasaţi în carantină în China, luni, în plină recrudescenţă epidemiologică, după ce varianta Delta a noului coronavirus s-a răspândit în întreaga ţară......
Bode: Cartea electronică de identitate are funcţionalităţi multiple, care vor contribui la reducerea birocraţiei
Bode: Cartea electronică de identitate are funcţionalităţi multiple, care vor contribui la reducerea birocraţiei
Cartea electronică de identitate are funcţionalităţi multiple, care vor contribui la reducerea birocraţiei, la flexibilizarea ...
Alte două companii municipale vor fi lichidate şi se demarează insolvenţa pentru a treia
Alte două companii municipale vor fi lichidate şi se demarează insolvenţa pentru a treia
Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, în şedinţa de luni, lichidarea a două companii municipale ...
Guvernul britanic intenţionează să administreze o a treia doză de vaccin anticoronavirus în septembrie pentru persoanele de peste 50 de ani
Guvernul britanic intenţionează să administreze o a treia doză de vaccin anticoronavirus în septembrie pentru persoanele ...
Guvernul britanic intenţionează să înceapă administrarea unei a treia doze de vaccin anticoronavirus în cazul persoanelor ...