Miliardarul american Jeffrey Epstein, arestat pentru „trafic sexual” (presă)

Miliardarul american Jeffrey Epstein, bun prieten cu numeroase staruri din industria de divertisment şi apropiat al unor politicieni influenţi, a fost arestat în Statele Unite la întoarcerea sa dintr-o vacanţă petrecută în Franţa în urma unor acuzaţii de "trafic sexual", au anunţat mai multe companii mass-media americane, citate de AFP.
Economica.net - Dum, 07 iul. 2019, 14:52
Miliardarul american Jeffrey Epstein, arestat pentru

Jeffrey Epstein, în vârstă de 66 de ani, urmează să se prezinte în faţa unui judecător la un tribunal din New York, în cursul zilei de luni. El a fost reţinut sâmbătă pe un aeroport din New Jersey la întoarcerea cu avionul său privat de la Paris, potrivit postului CBS Miami.

Magnatul american este acuzat de „trafic sexual” şi asociere cu o bandă organizată, a dezvăluit o sursă pentru acelaşi post de televiziune.

Pus deja în mod oficial sub acuzare în urmă cu peste 10 ani pentru că a recurs la serviciile oferite de zeci de prostituate minore, în special în conacul său din Palm Beach, Florida, Jeffrey Epstein a fost condamnat în 2008 la 18 luni de închisoare.

În contextul în care risca să fie condamnat la închisoare pe viaţă, magnatul american a reuşit să semneze cu procurorii un controversat acord de negociere a pedepsei, după ce a acceptat să pledeze vinovat la un singur cap de acuzare: solicitarea de servicii oferite de prostituate minore.

Acel acord încheiat cu procurorul de atunci din statul american Florida, Alexander Acosta, i-a permis o scurtare cu 13 luni a pedepsei şi să beneficieze de condiţii favorabile în timpul detenţiei.

Episodul juridic din epocă a adus în atenţia presei relaţiile puternice ale lui Jeffrey Epstein, care avea legături cu Donald Trump, fostul preşedinte democrat american Bill Clinton, dar şi cu prinţul Andrew, unul dintre fiii reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

Alexander Acosta, actualul ministru al Muncii în administraţia preşedintelui republican Donald Trump, a revenit în atenţia presei în 2018 în urma unei anchete a cotidianului Miami Herald, care i-a cerut public să demisioneze, considerând că fostul procuror federal este „compromis din punct de vedere etic” din cauza implicării sale în scandalul Epstein.

Sursa: AGERPRES

Te-ar mai putea interesa și
Noul terminal al aeroportului din Iași, care a costat peste 65 de milioane de euro, se inaugurează azi FOTO
Noul terminal al aeroportului din Iași, care a costat peste 65 de milioane de euro, se inaugurează azi FOTO
Constructorul STRABAG anunță finalizarea terminalului T4 al Aeroportului Internațional Iași. Proiectul, evaluat la aproximativ 65,6 milioane de euro, a fost realizat în 16 luni, din care patru......
MApN: Elemente ale unei posibile drone au fost identificate în Insula Mare a Brăilei
MApN: Elemente ale unei posibile drone au fost identificate în Insula Mare a Brăilei
 Ministerul Apărării Naţionale (MApN) informează că în seara zilei de joi au fost identificate fragmente care par ...
„Atac masiv” împotriva unor centrale electrice din Ucraina. Polonia întăreşte supravegherea spaţiului său aerian
„Atac masiv” împotriva unor centrale electrice din Ucraina. Polonia întăreşte supravegherea spaţiului său ...
 Drone şi rachete ruse au vizat în noaptea de joi spre vineri centrale electrice în centrul şi estul Ucrainei, a anunţat ...
Dreptul internaţional îi permite unei ţări NATO să trimită trupe în Ucraina – experţi parlamentari germani
Dreptul internaţional îi permite unei ţări NATO să trimită trupe în Ucraina – experţi parlamentari germani
Desfăşurarea de către o ţară din NATO a unor forţe terestre în Ucraina nu ar însemna în mod automat că alte ţări ...