1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Miliardarul Carlos Slim vrea să plătească 7,2 mld. euro pentru acţiunile pe care nu le deţine la KPN

Grupul America Movil, controlat de miliardarul mexican Carlos Slim, al doilea cel mai bogat om din lume cu o avere de 69,5 miliarde dolari, a anunţat că va lansa o ofertă estimată la 7,2 miliarde euro pentru a prelua integral compania telecom olandeză KPN, la care deţine 30% din acţiuni.

09 aug, 2013 | Mediafax

America Movil propune acţionarilor KPN un preţ de 2,4 euro pe acţiune, cu 20% mai mare decât cotaţia din închiderea şedinţei de joi, evaluând astfel pachetul de 70% pe care nu îl deţine la 7,2 miliarde de euro, potrivit Bloomberg.

Concernul miliardarului mexican are deja o participaţie de 29,8% la KPN, iar oferta de cumpărare se va materializa doar dacă va fi acceptată de suficienţi investitori pentru ca America Movil să devină acţionar majoritar.

Grupul mexican a informat conducerea KPN în privinţa intenţiei de preluare şi a cerut o întâlnire cu board-ul director pentru a obţine acordul acestuia.

America Movil a cheltuit anul trecut circa 4 miliarde de dolari pentru a ajunge la participaţia de aproape 30% din acţiunile KPN.

Cel mai bogat om din lume este Bill Gates, cu o avere de 73,1 miliarde de dolari, potrivit indicelui miliardarilor calculat de Bloomberg.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO