Miliardarul chinez care vrea să cumpere The New York Times are o carte de vizită impresionantă

Miliardarul chinez Chen Guangbiao este o persoană îndrăzneaţă, nu doar pentru că doreşte să cumpere publicaţia The New York Times, ci şi prin faptul că are o carte de vizită impresionantă, ce include sintagme precum "lider moral al Chinei", afirmă jurnaliştii de la businessinsider.com.
Economica.net - joi, 09 ian. 2014, 10:28
Miliardarul chinez care vrea să cumpere The New York Times are o carte de vizită impresionantă

Prezent în Topul 400 al celor mai bogaţi oameni de afaceri din China, Chen Guangbiao avea o avere personală estimată la 740 milioane de dolari în 2012, însă a devenit foarte cunoscut în ultima perioadă datorită donaţiilor consistente pe care le-a făcut unor organizaţii de caritate foarte cunoscute – o activitate pe care el a denumit-o „filantropie strălucitoare”.

Pentru a înţelege mai bine profilul acestui om de afaceri chinez, jurnaliştii de la site-ul businessinsider.com au analizat cartea de vizită a acestuia, unul dintre numeroasele materiale promoţionale pe care Chen Guangbiao le-a oferit jurnaliştilor americani. Adam Taylor, autorul articolului apărut pe businessinsider.com, spune că nu este prea sigur de felul în care miliardarul chinez a obţinut toate acele titluri, însă CV-ul omului de afaceri asiatic este totuşi unul impresionant.

Printre calităţile menţionate în cartea de vizită a miliardarului chinez apar sintagme precum „cea mai influentă persoană din China”, „cel mai proeminent filantrop din China”, „lider moral al Chinei”, „erou al operaţiunilor de salvare a persoanelor afectate de seismele din China”, „cel mai cunoscut şi mai iubit model de urmat chinez”, „membru în Top 10 al celor mai onorabili voluntari din China”, „cel mai carismatic filantrop din China”, „avocat de top al protejării mediului înconjurător din China contra emisiilor de carbon” şi „cel mai de frunte expert din China în domeniul demolărilor şi a protejării mediului înconjurător”.

În ultima vreme presa internaţională a relatat faptul că miliardarul chinez Chen Guangbiao este interesat de preluarea The New York Times, principalul cotidian american, care este în prezent deţinut de familia Sulzberger prin intermediul The Times Company.

Luni, Chen Guangbiao şi-a reafirmat proiectul de cumpărare a The New York Times.

„Intenţionez să cumpăr The New York Times, vă rog să nu credeţi că este o glumă ceea ce spun”, a scris Chen Guangbiao, într-un editorial publicat în cotidianul chinez Global Times.

Dacă va reuşi să îşi îndeplinească dorinţa, Chen Guangbiao a afirmat că se angajează să facă reformele necesare astfel încât să sporească autenticitatea şi obiectivitatea materialelor publicate de acest cotidian. De asemenea, Chen Guangbiao a spus că îşi doreşte să întărească influenţa şi credibilitatea acestei publicaţii.

În opinia lui Chen Guangbiao, în prezent, este „foarte dificil” pentru The New York Times să acopere obiectiv ce se întâmplă în China.

La sfârşitul lui decembrie 2013, Chen Guangbiao a afirmat că poartă tratative pentru a cumpăra The New York Times, cu toate că în trecut actualii proprietari ai publicaţiei au negat orice intenţie de scoatere la vânzare a ziarului.

Cotidianul The New York Times a publicat în 2012 o anchetă în care prezenta imensa avere a familiei premierului chinez de la momentul respectiv, Wen Jiabao. Ulterior, site-ul The New York Times a fost blocat în China, iar mai multor jurnalişti ai publicaţiei le-au fost refuzate vizele de intrare pe teritoriul acestei ţări.

Pe de altă parte, în ianuarie 2013, presa americană a scris că Donald Trump vrea să cumpere The New York Times, iar în acest sens ar fi avut loc mai multe întâlniri în care magnatul american ar fi negociat preluarea publicaţiei de la familia Sulzberger.

The New York Times a fost un trofeu râvnit şi de alţi miliardari, Michael Bloomberg, primarul oraşului New York şi fondator al agenţiei de informaţii financiare Bloomberg, fiind la rândul său menţionat de-a lungul timpului printre potenţialii cumpărători interesaţi ai publicaţiei.

Arthur Sulzberger Jr., preşedintele publicaţiei The New York Times, a negat în august 2013 faptul că ziarul ar fi fost scos la vânzare, pe fondul speculaţiilor apărute în acest sens în ultima perioadă, după cum informa la momentul respectiv huffingtonpost.com.

Speculaţiile privind vânzarea The New York Times au apărut după ce a fost făcut public anunţul că Jeff Bezos, fondatorul şi directorul executiv al Amazon, va cumpăra în nume personal, pentru o sumă de 250 de milioane de dolari, cotidianul The Washington Post, de la familia Graham, care deţinea această publicaţie de patru generaţii.

După această tranzacţie, Sulzberger a rămas singura familie care deţine controlul asupra unei publicaţii americane majore.

„Caută familia noastră un cumpărător pentru The Times? Răspunsul este nu”, a spus la momentul respectiv Arthur Sulzberger Jr. „The Times nu este de vânzare”, a subliniat Sulzberger, făcând totodată referire la angajamentul familiei sale de a continua colaborarea cu managementul şi cu angajaţii companiei pentru dezvoltarea The New York Times.

Speculaţiile privind vânzarea The New York Times au apărut şi în contextul în care Times Company a anunţat, la începutul lunii august 2013, că va vinde publicaţia The Boston Globe, pentru o sumă de 70 milioane de dolari (52,7 milioane de euro), omului de afaceri John W. Henry, proprietarul clubului de fotbal Liverpool.

The Times Co. a anunţat, încă din februarie 2013, că vrea să vândă publicaţia The Boston Globe, precum şi o serie de alte active, precizând că vrea să îşi concentreze eforturile pe dezvoltarea principalului său ziar – The New York Times.

The New York Times este un cotidian american, înfiinţat la New York în 1851, an de când publicaţia a apărut fără întrerupere.

The Times Company este o companie internaţională de media, care deţine, printre altele, titlurile The New York Times, The International Herald Tribune şi NYTimes.com.

Preşedintele grupului este Arthur Ochs Sulzberger Jr., a cărui familie deţine controlul publicaţiei The New York Times din 1896.

Grupul de presă Times Co. a anunţat, în ianuarie 2010, că va introduce la începutul anului 2011 o taxă pentru cei care doresc să acceseze conţinuturile publicate pe nytimes.com. Astfel, cititorii site-ului NYTimes.com au avut acces gratuit la 10 articole pe lună. În iunie 2013, The New York Times a anunţat că va limita şi mai mult accesul la conţinutul său online neplătit, doar 3 articole pe zi putând fi citite gratuit de cei care le accesează de pe dispozitive mobile, după cum a relatat la momentul respectiv huffingtonpost.com. Noul sistem a încerput să producă efecte din 27 iunie 2013 şi a fost aplicat dispozitivelor mobile care folosesc mai multe sisteme de operare, între care şi iOS şi Android.

Te-ar mai putea interesa și
Noul președinte al Cehiei anunță că va consolida relațiile dintre țara sa și Taiwan
Noul președinte al Cehiei anunță că va consolida relațiile dintre țara sa și Taiwan
Preşedintele ales al Cehiei, Petr Pavel, s-a angajat luni să întărească legăturile ţării sale cu Taiwanul, după o discuţie la telefon cu preşedintele şi cu ministrul Afacerilor Externe......
Platforma de investiții SeedBlink și firma de brokeraj Goldring au încheiat un parteneriat prin care oferă start-upurilor tech acces la comunitatea de investitori pe BVB
Platforma de investiții SeedBlink și firma de brokeraj Goldring au încheiat un parteneriat prin care oferă start-upurilor ...
SeedBlink, platforma de co-investiții în start-upuri europene de tehnologie, și Goldring, unul dintre cei mai activi brokeri ...
Conducerea interimară a companiei Romarm va fi asigurată de directorul economic, Florentina Micu, după reținerea de către DNA a directorului general
Conducerea interimară a companiei Romarm va fi asigurată de directorul economic, Florentina Micu, după reținerea de către ...
Conducerea interimară a companiei Romarm va fi asigurată de directorul economic, până la clarificarea situaţiei de fapt, ...
Petre Daea: În privința emisiilor din agricultură, România nu susține scăderea pragului la 150 UVM şi nici sfera de aplicare în care să fie incluse şi bovinele
Petre Daea: În privința emisiilor din agricultură, România nu susține scăderea pragului la 150 UVM şi nici sfera de ...
România nu susţine scăderea pragului la 150 UVM şi nici sfera de aplicare în care să fie incluse şi bovinele, a declarat, ...