Miliardarul Ion Țiriac scoate zeci de milioane de euro și din piețe „neprofitabile”. Allianz Țiriac a dat lecții de profit și în 2019

Deși a pierdut de câțiva ani prima poziție din topul vânzărilor, Allianz Țiriac continuă să dea lecții pieței, cel puțin în ceea ce privește eficiența și profitabilitatea. Compania anunță că a încheiat anul 2019 cu un profit operațional de peste 134 de milioane de lei. Este al treilea an consecutiv în care plusul se învârte în jurul a 130 de milioane de lei, iar aceasta este o veste foarte bună nu doar pentru acționarul majoritar și cel care controlează operațiunile, adică grupul german Allianz, ci pentru miliardarul Ion Țiriac, acționar cu 45% în companie.
Şerban Buşcu - mar, 28 apr. 2020, 09:44
Miliardarul Ion Țiriac scoate zeci de milioane de euro și  din piețe

Un calcul grosier arată că Ion Țiriac va încasa dividente de circa 45 de milioane de lei, în condițiile în care profitul net al AZT va merge spre 100 de milioane de lei. Aceasta înseamnă că doar pentru anii 2017, 2018 și 2019 miliardarul va fi beneficiat de circa 135 de milioane de lei, adică în jur de 30 de milioane de euro.

Performanța Allianz Țiriac este cu atât mai importantă cu cât piața asigurărilor din România se luptă de ani de zile cu o profitabilitate redusă și cu dependența de asigurările auto, mai ales de cele RCA.

În cazul majorității firmelor de pe piață, discursurile „fataliste”, care amintesc de pierderile pe care le suportă asigurătorii au devenit o obișnuință. Nu este și cazul Allianz, care pare că reușește să își gestioneze foarte profitabil portofoliile, inclusiv în zone unde celelalte companii pierd, cum ar fi CASCO și asigurările de sănătate.

Primele brute subscrise de companie au crescut, anul trecut, la 1,37 miliarde de lei, cu 3,6% mai mult decât în 2018, în timp ce firma controlată de gigantul german Allianz a continuat să ăși schimbe structura porotofoliului. 

Am celebrat primii 25 de ani de existenţă ai Allianz-Ţiriac prin continuarea creşterii responsabile, solide şi profitabile, prin investiţii în simplificarea produselor şi îmbunătăţirea serviciilor în beneficiul clienţilor, angajaţilor şi partenerilor noştri. Acest lucru ne-a permis să întoarcem în economia românească în 2019 peste 1,1 miliarde de lei. Ii asigur pe clienții și partenerii noștri că indiferent de situație Allianz-Țiriac rămâne o ancoră care le va da forța și încrederea să meargă mai departe. În aceste momente dificile sănătatea clienților, partenerilor, angajaților și colaboratorilor noștri este prioritatea zero și am luat toate măsurile pentru ca ea sa fie protejată. Tocmai din această rațiune, Allianz-Țiriac își desfășoară activitatea exclusiv online în această perioadă, toate serviciile noastre fiind complet operaționale. Le mulțumesc colegilor și partenerilor pentru mobilizarea exemplară și pentru toate eforturile pe care le depun permanent”, a spus Virgil Şoncutean(foto), CEO al Allianz-Ţiriac, într-un comunicat de presă. 

 Asigurările de viaţă, sănătate, locuinţă şi cele agricole au înregistrat cele mai mari ritmuri de creştere în 2019. Asigurările de viaţă au crescut cu peste 13% anul trecut în portofoliul Allianz-Ţiriac, dublu faţă de ritmul de creştere al pieţei, în timp ce asigurările de sănătate s-au majorat cu peste 20%.

Allianz-Ţiriac a ajuns la peste 212.000 de clienţi cu asigurări de viaţă şi sănătate în portofoliu la finalul anului trecut.

Valoarea totală a despăgubirilor plătite clienţilor şi terţilor a însumat aproximativ 784 milioane de lei în 2019. Allianz-Ţiriac a plătit astfel, în medie, despăgubiri de 3,1 milioane de lei pentru fiecare zi lucrătoare a anului trecut, în creştere cu 11% faţă de 2018.

 În baza poliţelor pentru locuinţe au fost plătite despăgubiri mai mari cu 42% în 2019, în principal ca urmare a incendiilor şi fenomenelor meteo severe. Creşteri similare ale daunalităţii au fost înregistrate pe segmentul asigurărilor de răspundere generală şi asigurări de sănătate.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Florin Cîţu şi-a dat demisia de la şefia Senatului
Florin Cîţu şi-a dat demisia de la şefia Senatului
Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a anunţat miercuri că Florin Cîţu şi-a dat demisia de la şefia Senatului....
S-a lansat apelul de proiecte pe hidrogen verde cu finanțare din PNRR
S-a lansat apelul de proiecte pe hidrogen verde cu finanțare din PNRR
Ministerul Energiei anunță astăzi lansarea procedurii competitive – Schemă de ajutor de stat având ca obiectiv Sprijinirea ...
Afacerile Wizrom Software au crescut anul trecut la 6,3 mil. euro. ”Cererea pentru software-urile HR a crescut cu aproape 50%”
Afacerile Wizrom Software au crescut anul trecut la 6,3 mil. euro. ”Cererea pentru software-urile HR a crescut cu aproape ...
Wizrom Software, unul dintre cei mai importanți dezvoltatori și integratori de software de business din România, a înregistrat ...
Hell Energy investește 18 milioane de euro la Ungheni, în județul Mureș
Hell Energy investește 18 milioane de euro la Ungheni, în județul Mureș
Hell Energy investește 18 milioane de euro la Ungheni, în județul Mureș, a anunțat compania într-un comunicat de presă.