1EUR = 4.7432 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Rinat Ahmetov, patronul Şahtior Doneţk, intră pe piaţa din România

Holdingul siderurgic ucrainean Metinvest, deţinut de omul de afaceri Rinat Ahmetov, va deschide o reprezentanţă comercială în România, potrivit unei invitaţii transmise presei pentru data de 1 iulie.

24 iun, 2014 | ECONOMICA.net

"Pe 1 iulie 2014, la București, va avea loc conferința de presă consacrată deschiderii în România a reprezentanței comerciale a Metinvest – Metinvest Carpathia. Activitatea reprezentanței se va axa pe consolidarea colaborării cu clienții de materiale de oțeluri laminate din România și pe oferirea unor servicii operative și eficiente" se arată în invitaţie.

"Europa este o regiune de desfacere cheie pentru Metinvest. Partea ei în structura vânzărilor de materiale de oțeluri laminate este de 24%. Piața românească consumă aproximativ 2,5 milioane de tone de oțel anual și este cea mai mare din Europa de sud-est. Dezvoltarea unei rețele de comercializare eficiente, capabilă să deservească eficient cumpărătorul român, reprezintă unul dintre scopurile principale ale companiei Metinvest, care va fi atins datorită creării Metinvest Carpathia" se mai arată în invitaţia transmisă presei.

Metinvest este un grup de companii metalurgice internaționale, cu activităţi în Ucraina, Europa și SUA. Compania controlează jumătate din resursele de fier ale Ucrainei, 46% din producţia de cocs siderurgic şi 40% din producţia de metale. Compania are peste 100.000 de angajaţi, la nivel global.

Holdingul metalurgic este controlat de Rinat Ahmetov, cel mai bogat ucrainean, mai cunoscut publicului de la noi pentru faptul că deţine echipa de fotbal Şahtior Doneţk, unde antrenează Mircea Lucescu.
Cu o avere estimate la 12,8 miliarde de dolari de revista americană Forbes, Ahmetov (47 de ani, căsătorit, doi copii) ar fi al 47-lea cel mai bogat om din lume.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO