Milioane de americani sunt încă afectaţi de întreruperile de electricitate provocate de furtuni

Milioane de americani erau încă lipsiţi de electricitate duminică după două zile de furtuni violente care s-au abătut asupra estului Statelor Unite, traversat anterior de un val de căldură fără precedent, relatează AFP.
Economica.net - lun, 02 iul. 2012, 09:29
Milioane de americani sunt încă afectaţi de întreruperile de electricitate provocate de furtuni

Temperaturile au depăşit 38 de grade Celsius în numeroase regiuni şi vor provoca din nou furtuni însoţite de rafale puternice de vânt, au prevenit serviciile meteorologice.

„Riscurile unor furtuni violente şi ale caniculei continuă în numeroase sectoare şi facem apel la oameni să continue să respecte instrucţiunile autorităţilor locale”, a declarat Craig Fugate, director al Agenţiei federale de gestiune a crizelor (Fema), făcând apel la contactarea „familiei, prietenilor şi vecinilor care ar putea fi afectaţi de căldură sau de lipsa electricităţii”.

„Din St. Louis, Missouri şi până la Washington, oraşele se vor apropia sau vor depăşi recorduri de temperaturi”, a precizat AccuWeather, o societate privată de previziuni meteorologice.

Cel puţin 11 persoane au murit din cauza furtunilor de vineri seară, conform presei americane, iar patru state, Maryland, Virginia, Virginia de vest şi Ohio, au declarat stare de urgenţă. Aproximativ 3,7 milioane de persoane au fost lipsite de electricitate.

Preşedintele Barack Obama s-a întâlnit cu guvernatorii acestor patru state pentru „a-şi prezenta condoleanţele după pierderea de vieţi omeneşti şi îngrijorarea pentru locuitorii şi salvatorii care se confruntă încă cu distrugerea bunurilor şi lipsa de electricitate”, conform unui comunicat al Fema.

„Curentul electric revine încet”, a declarat guvernatorul din Virginia occidentală (est), Earl Ray Tomlin duminică pentru CNN, însă „avem încă 500.000 de persoane fără electricitate”.

La Baltimore (Maryland) serviciile locale de gaze şi electricitate au declarat că au trimis pe teren o mie de camioane pentru a restabili furnizarea de curent electric către cei 306.000 de clienţi din oraş şi împrejurimi lipsiţi încă de electricitate.

Te-ar mai putea interesa și
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general al NATO
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general ...
"Nu este prea târziu ca Ucraina să câştige" în războiul împotriva Rusiei, cu condiţia ca Occidentul să-şi respecte promisiunile de a-i furniza mai multe arme, a declarat joi secretarul......
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Mult anticipata și discutata înjumătățire a cantității disponibile de Bitcoin a avut loc în 20 aprilie. Această ...
Grecia exclude trimiterea în Ucraina a unor sisteme de apărare antiaeriană
Grecia exclude trimiterea în Ucraina a unor sisteme de apărare antiaeriană
 Prim-ministrul elen Kyriakos Mitsotakis a declarat că Grecia nu poate oferi Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană ...
Şomajul în Germania ar urma să atingă în acest an cel mai ridicat nivel de după 2015 – studiu
Şomajul în Germania ar urma să atingă în acest an cel mai ridicat nivel de după 2015 – studiu
Slăbiciunile economiei germane îşi vor face simţite efectele asupra pieţei muncii, iar numărul şomerilor ar urma să ...