1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 15 º

Companii

Milionarii României, executaţi de Fisc pentru datorii la bugetul de stat

Companiile mai multor oameni de afaceri autohtoni, nume sonore, apar pe lista datornicilor la bugetul de stat.

30 apr, 2014 | ECONOMICA.net

Combinatul chimic Donau Chem, din Turnu Măgurele, figurează pe lista datornicilor la bugetul de stat, cu o sumă de 30,7 milioane de lei, potrivit datelor publicate azi de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, cu situaţia datornicilor la data de 31 martie. Donau Chem, unul dintre combinatele chimice ale lui Ioan Niculae, cel mai bogat român, este în executare silită.

De altfel, chiar şi Interagro SRL, firma prin care Niculae controlează companiile pe care le deţine, figurează cu datorii de la bugetul de stat: 44,7 milioane de lei, pentru care compania a primit înlesniri la plată.

Ioan Niculae, 59 ani, este cel mai bogat român în Topul 500 Forbes al celor mai bogaţi români, cu o avere estimată la 1.1 miliarde de euro. 

Un alt nume notoriu este cel al drumarului Costel Căşuneanu. Milionarul din Moldova deţine cunoscuta firmă Pa&Co, care figurează cu o datorie la bugetul de stat de 9,36 milioane de lei. Compania este în executare silită. Costel Căşuneanu, 54 ani, are o avere estimată la 70 de milioane de euro.

O altă companie din domeniul construcţiei de drumuri, Tehnologica Radion SRL, apare pe lista datornicilor la bugetul de stat. Este deţinută de Theodor Berna, om de afaceri cu o avere de 75 de milioane de euro, şi este în executare silită pentru o datorie de 3,5 milioane de euro.

Rosal Grup, firma din domeniul salubrităţii deţinută de cunoscutul Silviu Prigoană, prin fiul spu Honorius, figurează şi ea pe lista datornicilor la bugetul de stat. Este deja în procedură de executare silită, pentru o datorie de 3,4 milioane de lei. Silviu Prigoană are o avere estimată la 22 de milioane de euro. 

De departe, cei mai matri datornici sun fraţii Ioan şi Viorel Micula, odinioară printre cei mai mari producători de băuturi răcoritoare şi alcoolice din România. Firma Transilvania General Import-Export figurează cu o datorie de 109 milioane de lei, pentru care s-a început executarea silită, firma Rieni Drinks, cu o datorie de 38 de milioane de lei, este în aceeaşi situaţie, iar pentru Scandic Distilleries, care are, potrivit datelor ANAF, o datorie la bugetul de stat de 7,3 milioane de lei (doar dobânzi şi penalităţi) s-au acordat înlesniri la plată. Fraţii  Micula au o avere estimată la 49 de milioane de euro. 

Cele două firme ale lui Gheorghe Călburean, om de afaceri axat pe servicii pentru industria energetice, cu o avere de 25 de milioane de euro, Dafora şi Condmag, figurează cu datorii la bugetul de stat. Prima, cu 4,22 milioane de lei, a beneficiat de înlesniri la plată, iar cea de-a doua, care figurează cu datorii de 4 milioane de lei, se află în aceeaşi situaţie.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO