Milionarul Comănescu, în discuţii pentru vânzarea a peste 20 de hectare din mega-terenul Upetrom Ploieşti

Omul de afaceri Gabriel Comănescu, care deţine companiile Grup Servicii Petroliere şi Upetrom 1 Mai, poartă discuţii pentru vânzarea a peste 20 de hectare din terenul Upetrom din Ploieşti. De achiziţia mai multor parcele de teren sunt interesaţi dezvoltatori imobiliari, dar şi companii din industria manufacturieră şi logistică, a declarat pentru ECONOMICA.NET Radu Petrescu, purtătorul de cuvânt al companiei.
Andrada Ghira - Dum, 09 iul. 2017, 19:35
Milionarul Comănescu, în discuţii pentru vânzarea a peste 20 de hectare din mega-terenul Upetrom Ploieşti

Omul de afaceri Gabriel Comănescu a cumpărat în 2001 fabrica de echipamente petroliere 1 Mai Ploieşti, redenumită apoi în Upetrom, cu o suprafaţă de teren cât pentru zece Case ale Poporului. 

Terenul deţinut de Upetrom în Ploieşti are o suprafaţă de 650.000 de metri pătraţi, însă compania îşi desfăşoară activitatea pe circa 100.0000 de mp. Restul terenului şi clădirilor nu au fost utilizate de mult timp. 

„Ca urmare, suprafeţe de teren de 110.000 mp deja se află în curs de vânzare către investitori din zona comercială şi de retail, tranzacţiile având termen de finalizare undeva până la sfârşitul anului viitor. Alte suprafate de aproximativ 100.000 mp sunt în curs de tranzacţionare, cu potential real de finalizare, investitorii având ca obiect de activitate industria manufacturieră şi logistică”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Radu Petrescu, purtătorul de cuvânt al companiei. 

Terenurile pe care Upetrom le vinde sunt încadrate în zona A a oraşului, iar compania nu a mai desfăşurat activitate industrială de circa 10 ani, lucru constatat şi de autoritatea de mediu. 

„Astfel, măsura vânzării este oportună pentru fructificarea nevoilor societăţii, prin eficientizarea punerii în valoare a acestor terenuri din zona A unde nu se desfăşoara activitate industrială„, mai spune Petrescu.

Upetrom are ca obiect de activitate fabricarea utilajelor pentru extracţie şi construcţii, iar anul trecut a avut o cifră de afaceri de puţin peste 29 de milioane de lei (aprox. 6,5 milioane de euro), dar a înregistrat pierderi de 19,3 milioane de euro (aprox. 4,3 milioane de euro). Pentru acest an, reprezentanţii companiei spun că se aşteaptă la o creştere cu 35% a cifrei de afaceri. Upetrom avea la sfârşitul anului trecut un număr de 435 de angajaţi, iar în ultima lună alte 30 de persoane au fost recrutate. 

Gabriel Comănescu mai deţine şi Grup Servicii Petroliere, parte din GSP Holding, un furnizor de servicii integrate pentru industria de petrol și gaze care oferă servicii în domenii precum: foraj, construcții marine, shipping, aviație, șantiere navale, proiectare, logistică, catering, instruire, desfășurând operațiuni în întreaga lume. GSP are sucursale la Rotterdam, Singapore, Dubai, Moscova, Mexic, Tunisia, Valetta, Limassol, Istanbul și Milano. 

Potrivit revistei Capital, Comănescu are o avere estimată la 260-280 de milioane de euro. 

Te-ar mai putea interesa și
Șefii diplomațiilor armeană și azeră se vor întâlni duminică la Geneva pentru a purta negocieri de pace
Șefii diplomațiilor armeană și azeră se vor întâlni duminică la Geneva pentru a purta negocieri de pace
Miniştrii de externe ai Armeniei şi Azerbaidjanului, Ararat Mirzoian şi respectiv Ceihun Bairamov, se vor întâlni duminică, 2 octombrie, la Geneva, în Elveţia, a declarat pentru EFE......
Gazprom a tăiat livrările de gaze către compania italiană Eni, din cauza unor probleme de transport pe care le-ar avea în Austria
Gazprom a tăiat livrările de gaze către compania italiană Eni, din cauza unor probleme de transport pe care le-ar avea ...
Gazprom a suspendat total livrările de gaz pentru ziua de sâmbătă către Eni, invocând "imposibilitatea de a transporta ...
Virgil Popescu: Nu permitem ca energia să fie folosită ca armă de șantaj
Virgil Popescu: Nu permitem ca energia să fie folosită ca armă de șantaj
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, afirmă că prin finalizarea interconectorului Grecia - Bulgaria se asigură diversificarea ...
Noile măsuri anti-COVID-19 au intrat de astăzi în vigoare în Germania
Noile măsuri anti-COVID-19 au intrat de astăzi în vigoare în Germania
Noul set de măsuri anti-COVID-19 valabil pentru toamna şi iarna acestui an în Germania a intrat în vigoare sâmbătă, ...