1EUR = 4.7794 RON | Bucureşti 5 º

Finanţe şi bănci

Milionarul Dan Adamescu a adus bani la Astra Asigurări

Prima operaţiune de majorare de capital al companiei Astra a fost încheiată cu succes. KPMG, administratorul special al asigurătorului, nu dă detalii privind nivelul majorării însă în prospectul iniţial era vorba despre 70 de milioane de lei.

 

04 oct, 2014 | | ECONOMICA.net

The Nova Grup, acţionarul majoritar al Astra Asigurări, firmă controlată de omul de afaceri Dan Adamescu, a adus suma necesară pentru încheierea cu succes a primei etape de majorare a capitalului societăţii aflate în administrare specială. Administratorul special, KPMG, nu precizează nivelul majorării însă în documente anterioare era vorba de 70 de milioane de lei. ”Mulțumim acționarilor pentru suportul acordat prin participarea la prima operațiune de majorare a capitalului social, reprezentând un pas important spre finalizarea cu succes procesului de redresare financiară.

În perioada următoare, vom iniția a doua operațiune de majorare a capitalului social pentru o sumă ce va completa aportul din prima etapă până la plafonul de 490 milioane lei”,arată cei de la KPMG.

Potrivit planului de măsuri convenit iniţial cu Autoritatea de Supraveghere Financiară, Astra ar trebui în următoarea etapă să finalizeze acţiunea de preluare a Axa Asigurări, tranzacţie considerată vitală atât de către administratorul special cât şi de către reprezentanţi ai ASF. Totuşi, ASF nu şi-a dat acordul privind finalizarea tranzacţiei iar AXA a anunţat recent că renunţă la contractul cu Astra care a expirat pe 21 iulie. Preluarea Axa ar însemna pentru asta o infuzie de capital de aproximativ 21 de milioane de euro, bani care ar urma să fie aduşi de compania franceză ca majorare de capital la societatea pe care o deţine în România.

Între timp însă, arată surse din piaţă, Axa ar fi revenit asupra deciziei având în vedere că nu a reuşit să găsească cumpărător pentru afacerile din România. ASF a decis deschiderea procedurii de redresare financiara prin administrare specială a societății ASTRA SA în februarie 2014, numind firma de consultanță KPMG Advisory SRL în calitate de administrator special. Echipa KPMG, prin acțiunile întreprinse în baza mandatului acordat de ASF și în conformitate cu prevederile legale, contribuie la re-echilibrarea parametrilor financiari ai societății, astfel încât toate drepturile asiguraților să fie protejate corespunzător.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO