Millennium Building Development a câştigat procesul cu reprezentanţii catedralei Sf. Iosif

Millennium Building Development, dezvoltatorul Cathedral Plaza, salută decizia magistraţilor Judecătoriei Sectorului 1 care au respins vineri, ca neîntemeiată, cererea reprezentanţilor catedralei 'Sf. Iosif' de demolare a Cathedral Plaza, precizează într-un comunicat transmis, vineri, AGERPRES, compania menţionată.
Economica.net - vin, 14 sept. 2012, 16:35
Millennium Building Development a câştigat procesul cu reprezentanţii catedralei Sf. Iosif

„Sentinţa Judecătoriei Sectorului 1 este o dovadă de normalitate, care subliniază lipsa de temei legal a unei acţiuni precum demolarea Cathedral Plaza. Demersurile pentru salvgardarea acestei investiţii majore, întreprinse de Millennium Building Development în condiţii de deplină legalitate şi transparenţă, continuă, fie că ele se referă la respingerea în instanţă a cererilor reprezentanţilor lăcaşului de cult din vecinătate, fie la desfăşurarea şi finalizarea procedurilor de regularizare a clădirii din punct de vedere urbanistic”, a declarat Robert Roşu, avocat asociat la Ţuca, Zbârcea & Asociaţii, firma care reprezintă în instanţă compania Millennium Building Development.

Judecătoria Sectorului 1 s-a pronunţat vineri în dosarul nr. 42201- 299- 2010, respingând „ca neîntemeiată” acţiunea formulată de reprezentanţii lăcaşului de cult din vecinătatea Cathedral Plaza împotriva Millennium Building Development. În plus, instanţa a obligat reclamanta să plătească pârâtei suma de 10.000 de lei reprezentând cheltuieli de judecată.

Millennium Building Development va continua să facă toate demersurile legale necesare pentru a împiedica acţiunile reprezentanţilor Catedralei „Sf. Iosif” privind demolarea clădirii Cathedral Plaza, acţiuni ce nu au niciun suport legal şi care ar crea un imens prejudiciu Bucureştiului şi cetăţenilor Capitalei.

Compania aminteşte că reprezentanţii lăcaşului de cult aflat în vecinătatea Cathedral Plaza şi-au dat iniţial acordul pentru construcţia clădirii, o investiţie de 60 de milioane de euro care pune în valoare lăcaşul de cult şi creează un spaţiu de întâlnire în piaţetă pentru enoriaşi.

Într-un comunicat transmis, joi AGERPRES, de Biroul de presă al Arhiepiscopiei Romano-Catolice, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice, Pr. Francisc Doboş, afirma, joi, că edificiul ilegal Cathedral Plaza trebuie să dispară din peisajul urbanistic al Capitalei din cauza periculozităţii sale.

„Edificiul ilegal Cathedral Plaza trebuie să dispară din peisajul urbanistic al Capitalei pentru faptul că nu există din punct de vedere juridic şi este periculos pentru vecinătăţi şi vieţile bucureştenilor, fiindcă a fost ridicat în grabă, folosindu-se materiale de calitate inferioară faţă de ceea ce prevedea caietul de sarcini şi nu au existat lucrări de conservare în cei doi ani de suspendare a autorizaţiei, fiind expus coroziunii şi intemperiilor de tot felul, iar execuţia a avut multe lacune”, preciza Pr. Francisc Doboş.

Litigiul cu Millennium Building Development a început în aprilie 2006, fiind strămutat de patru ori la cererea acestei firme şi a fost soluţionat în favoarea ARCB de Tribunalul Dâmboviţa, iar apoi în favoarea firmei Millennium Building de Curtea de Apel Ploieşti.

Prin decizia irevocabilă din 3 noiembrie 2010 a Curţii de Apel Suceava, lucrările la Cathedral Plaza au fost declarate ilegale.

Ulterior, investitorii de la Millenium Building Development au declarat însă că turnul de birouri nu va fi demolat pentru că lucrările au fost definitivate, au deja primii chiriaşi şi clădirea a intrat în circuitul civil.

În ianuarie 2012, Compania Millennium Building a dat în judecată România la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) în cazul deciziei Curţii de Apel Suceava care a avut ca efect anularea autorizaţiei de construcţie a „Cathedral Plaza”.

Te-ar mai putea interesa și
Germanii de la Draexlmaier iau un credit de 75 de milioane de euro de la BERD pentru extinderea producției în România
Germanii de la Draexlmaier iau un credit de 75 de milioane de euro de la BERD pentru extinderea producției în România
Compania germană de componente pentru industria auto Draexlmaier va primi un împrumut de 75 de milioane de euro de la BERD pentru a extinde capacitățile din România, potrivit unei informații......
Harta mondială a energiei regenerabile, cine domină lumea
Harta mondială a energiei regenerabile, cine domină lumea
Capacitățile de generare de energie regenerabilă sunt aproape de pragul de 4.000 GW, adică 4.000.000 MW iar jumătate ...
Cheltuielile turiștilor care vizitează Bulgaria în acest an ar putea să fie mai mari cu 10-15% față de 2023
Cheltuielile turiștilor care vizitează Bulgaria în acest an ar putea să fie mai mari cu 10-15% față de 2023
În condiţiile în care sărbătorile din luna mai marchează debutul turismului la Marea Neagră, bulgarii şi turiştii ...
Marcel Boloș: Schema de ajutor de stat IMM Plus este oficial operaţională. Antreprenorii și autoritățile locale au la dipoziție 12,5 miliarde de lei
Marcel Boloș: Schema de ajutor de stat IMM Plus este oficial operaţională. Antreprenorii și autoritățile locale au ...
Schema de ajutor de stat IMM Plus este oficial operaţională şi se pot demara procedurile pentru ca de la începutul lunii ...