Mincinopschi, directorul Depanero: În afara unor mici întârzieri inerente, planurile noastre de investiţii nu au suferit modificări

Depanero, compania de reparaţii deţinută integral de eMAG, continuă planurile de investiţii începute anul trecut, în pofida crizei generate de CODID-19, dar cu unele întârzieri "inerente", a spus directorul general Irina Mincinopschi, într-un interviu acordat ECONOMICA.NET.
Lidia Neagu - joi, 23 apr. 2020, 18:30
Mincinopschi, directorul Depanero: În afara unor mici întârzieri inerente, planurile noastre de investiţii nu au suferit modificări

„Continuăm proiectele începute anul trecut și suntem încrezători că le vom finaliza cu succes anul acesta. În afara unor mici întârzieri inerente, planurile noastre nu au suferit modificări. În acest moment, nu putem oferi mai multe detalii, însă vom reveni cu informații atunci când planurile noastre se vor concretiza”, a spus Irina Mincinopschi.

Cât priveşte impactul pe care criza îl are asupra afacerilor Depanero, Mincinopschi spune că este încă prea devreme pentru a evalua acest impact. Compania a activat planul de continuitate al afacerii, care îi permit să continue activitatea la parametri normali.

„Inclusiv în cazul intervențiilor care necesită deplasarea la domiciliul clientului, cu respectarea tuturor normelor de protecție și igienă adaptate situației actuale. Perioada pe care o trăim este excepțională, însă principala noastră preocupare acum este să găsim cele mai bune soluții pentru a asigura, în primul rând, protecția angajaților și a clienților noștri.

Avem un plan de continuitate care cuprinde mai multe scenarii și suntem pregătiți să implementăm acțiuni concrete, în funcție de evoluția situației”, a explicat şefa companiei.

Depanero livrează lunar servicii de consultanță și reparații pentru o medie de 30.000 de clienți şi, de curând, a anunţat că a atins borna de patru milioane de reparaţii efectuate în garanție și post-garanție. Produsele reparate în cadrul service-ului Depanero însumează 95% din acest volum, în timp ce restul de 5% (aproximativ 200.000 de produse) este reprezentat de reparațiile efectuate la domiciliul clienților.

„Situația actuală a limitat semnificativ numărul celor care vin personal să lase un produs defect în service-ul Depanero, însă datorită flexibilității și siguranței oferite de serviciul de pick-up & return, exclusiv prin curier, am observat tendința clienților noștri de a se orienta către acest serviciu. La acest moment, dacă ținem cont și de faptul că serviciile noastre au acoperire națională, e dificil de făcut o estimare a numărului de clienți”.

Măsuri pentru protecţia clienţilor şi angajaţilor

Pentru siguranța celor 270 de angajați compania a luat o serie de măsuri suplimentare, mai ales că în activitatea de service, aceştia interacționează zilnic cu foarte mulți clienți și le trec prin mână sute de produse. Există însă şi angajaţi care lucrează de acasă în departamentele unde acest lucru a fost posibil.

„Pentru a limita răspândirea virusului și a avea grijă atât de sănătatea angajaților, cât și de cea a clienților noștri, am impus măsuri de igienizare și carantină pentru 24 de ore pentru toate produsele primite de la clienți. De asemenea, din 2 în 2 ore, facem dezinfecția zonei de recepție și a spațiilor comune. În fiecare dimineață, la începerea activității, verificăm temperatura angajaților. Această acțiune se desfășoară fără contact”, spune directorul Depanero.

De asemenea, compania a asigurat echipamente de protecție pentru zonele de recepție, front și logistică – mănuși de protecție și măști, dezinfectanți pentru clienți și angajați. Pentru a evita aglomerația în zona de recepție, a fost limitat accesul clienților la cinci persoane simultan. Şi întâlnirile de serviciu au fost anulate, fiind preferate mijloacele de comunicare online.

Pentru situațiile care necesită deplasarea unei echipe Depanero la domiciliul clientului, compania a implementat norme stricte de protecție și igienă. Astfel, tehnicienii din teren sunt dotați cu echipamente de protecție (măști, mănuși, protecții încălțăminte) și cu kit cu soluție dezinfectantă. După fiecare intervenție la client, se schimbă echipamentul și se dezinfectează.

„Astfel, avem grijă nu doar de sănătatea angajaților noștri și a familiilor acestora, cât și de cea a clienților”, a adăugat Irina Mincinopschi.

Preluarea și livrarea produselor se fac în condiții de maximă siguranță, fără contact, iar produsele cu risc și cele care suferă multe atingeri (telefoane, tablete, laptopuri etc.) sunt igienizate anterior intrării în reparație, pentru a preveni răspândirea unui potențial virus.

De altfel, compania recomandă clienţilor să evite deplasarea personală la service și să utilizeze serviciul de pick-up & return exclusiv prin intermediul curierilor, disponibil pentru toate produsele, cu excepția electrocasnicelor mari și a produselor care necesită reparații la domiciliu, ca măsură de protecție atât pentru clienți, cât și pentru angajați.

Depanero este cea mai mare firmă de service electro-IT din România şi are parteneriate cu toți retailerii din piață. 

Te-ar mai putea interesa și
Symmetrica investește 48 milioane de euro în cea mai mare fabrică de pavele şi borduri vibropresate din Sud-Estul Europei, lângă București
Symmetrica investește 48 milioane de euro în cea mai mare fabrică de pavele şi borduri vibropresate din Sud-Estul Europei, ...
Symmetrica, liderul pieţei locale de pavele şi borduri vibropresate şi cel mai mare producător autohton, anunță o nouă investiție în cea mai mare fabrică de pavaje și dale din beton din......
Franţa – Parlamentul corsican aprobă textul reformei constituţionale pentru autonomie
Franţa – Parlamentul corsican aprobă textul reformei constituţionale pentru autonomie
Corsica a făcut încă un pas către obiectivul autonomiei în cadrul Republicii Franceze: parlamentul regional de la Ajaccio ...
CFR Călători: Duminică, transportul feroviar de călători trece la ora de vară. Se anulează un tren spre Aeroportul Otopeni
CFR Călători: Duminică, transportul feroviar de călători trece la ora de vară. Se anulează un tren spre Aeroportul ...
CFR Călători informează că începând cu data de 31 martie 2024, în activitatea de transport feroviar se va trece la ...
Antibiotice Iași a pus în funcțiune o centrală fotovoltaică de 2,5 MW, proiect finanțat din PNRR
Antibiotice Iași a pus în funcțiune o centrală fotovoltaică de 2,5 MW, proiect finanțat din PNRR
Antibiotice Iași a pus în funcțiune o centrală electrică fotovoltaică de 2,5 MW, investiție ce face parte din strategia ...