Mindspace, prezent şi în România, strânge 72 milioane de dolari de la investitori instituționali

Mindspace, operatorul global de spații de lucru flexibile, și-a asigurat o finanțare de 72 milioane de dolari. Această rundă de investiții este menită să sprijine creșterea continuă a companiei și extinderea acesteia în Europa, Statele Unite și Israel.
Lidia Neagu - mie, 24 nov. 2021, 11:29
Mindspace, prezent şi în România, strânge 72 milioane de dolari de la investitori instituționali

Runda de investiții a fost condusă de Harel Insurance Investments and Financial Services Ltd., More Provident Funds, Shalom Meckenzie, Arkin Holdings și investitorii existenți, printre care se numără: Yoav Harlap, Kobi Rogovin și Globalworth.

Mindspace, companie fondată în 2014 de Dan Zakai și Yotam Alroy, operează în prezent 32 de locații, care acoperă o suprafață de 100.000 metri pătrați, în 17 orașe din 7 țări. În ultimul an, Mindspace a lansat cu succes spații noi în Londra, Tel Aviv și Philadelphia, dar și o nouă locație de tip hub and spoke în Yakum, lângă Tel Aviv. Mindspace deservește o gamă largă și variată de companii: aproximativ 41% sunt corporații și întreprinderi mari, iar 38% sunt companii mici și medii.

Principalele industrii în care operează clienții companiei sunt tehnologia, finanțele și serviciile. Printre clienții din trecut și cei actuali se numără Microsoft, Samsung, Playtika, Taboola, Yahoo!, Expedia, GoPro și mulți alții.

Chiar dacă cea mai mare parte a industriei imobiliare comerciale a avut de suferit în urma pandemiei, piața de spații flexibile a continuat să crească. Toate prognozele prevăd creșterea accelerată a industriei până la o cotă de piață de peste 30% până în 2030; cota actuală de piață a spațiilor flexibile, ca parte a proprietății imobiliare comerciale, este de 5%. Potrivit unui studiu recent al CBRE, în doi ani, 43% dintre chiriași vor dedica 10-50% din portofoliu spațiilor flexibile, iar 17% dintre chiriași vor dedica mai mult de 50% din portofoliu.

„Mindspace se bucură de un moment de creștere semnificativă și un nivel ridicat de cerere în toate locațiile,” spune Dan Zakai, CEO și Co-fondator Mindspace. „Am trecut cu succes prin numeroasele provocări aduse de pandemia de COVID. Azi, locațiile noastre sunt ocupate în proporție de aproape 100% și, această investiție, condusă de Harel Insurance and More Provident Funds, ne va ajuta să venim în întâmpinarea cererii în creștere a pieței și să deschidem noi locații în toată lumea, în parteneriat cu proprietarii de clădiri”, adaugă Zakai. În plus, acesta menționează că „Mindspace nu este doar o altă companie de imobiliare care închiriază birouri, ci asigură parteneriate strategice puternice atât clienților, cât și proprietarilor de clădiri. Am observat că, atunci când își aleg spațiul de lucru, clienții noștri pun mare accent pe experiență: locație centrală, design unic și servicii la cel mai înalt standard. Ne așteptăm la o creștere accelerată continuă în 2022, creând, în același timp, valoare adăugată pentru numeroșii noștri membrii,” adaugă Zakai.

Mindspace oferă acces la birouri complet amenajate, zone de lounge cu un design unic, bucătării complet echipate și săli de întâlnire, alături de oportunitatea de a face parte dintr-o comunitate unică de antreprenori de top, profesioniști și companii consacrate.

În 2021, Mindspace a demonstrat o revenire semnificativă când a atins nivelurile de ocupare de dinainte de pandemie, de la începutul lui 2020, și chiar le-a depășit, cu peste 95% din spații ocupate în Israel și Germania. Mai mult, în aprilie 2021, Mindspace a lansat „Hybrid”, o nouă gamă de soluții la cerere pentru companiile și persoanele fizice care lucrează în model hibrid, combinând munca de acasă cu cea de la birou. În plus, în ultimii doi ani, Mindspace a semnat șase acorduri de management cu proprietari de clădiri din Europa, Israel și Statele Unite, inclusiv pentru recentele deschideri din Israel și Philadelphia, fiind un pionier al industriei pentru acest model de parteneriat inspirat de industria hotelieră, care câștigă avânt și recunoaștere la nivel mondial.

Barak Capital Underwriting, Ltd. a servit ca bancher de investiții pentru această tranzacție.

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Cîţu: Nu s-a discutat de nicio creştere de salarii
Cîţu: Nu s-a discutat de nicio creştere de salarii
Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat că la şedinţa de luni a coaliţiei de guvernare nu s-a discutat despre o ...
Azomureş va realiza în această iarnă revizia planificată pentru vara următoare – ministrul Energiei
Azomureş va realiza în această iarnă revizia planificată pentru vara următoare – ministrul Energiei
 Azomureş a luat decizia de a muta în această iarnă revizia care era planificată pentru vara următoare, în contextul ...
Glovo lansează Glovo Concepts în România: Primul restaurant virtual lansat este Bendito Burrito și oferă produse cu specific mexican
Glovo lansează Glovo Concepts în România: Primul restaurant virtual lansat este Bendito Burrito și oferă produse cu ...
Glovo, unul dintre cei mai importanți jucători din lume pe zona de livrare în mai multe categorii, lansează Glovo Concepts ...