Mini își prezintă noile linii de design cu Aceman Concept

Marca britanică Mini, parte a grupului BMW, a prezentat Aceman Concept, o avanpremieră a noului design al viitoarei generații de modele.
Robert Stan - mie, 27 iul. 2022, 10:45
Mini își prezintă noile linii de design cu Aceman Concept

Conceptul Mini Aceman dezvăluie inovații tehnologice și bazate pe design care conturează direcția către care se îndreaptă această marcă.

Crossover inclus în segmentul premium al mașinilor cu mici dimensiuni conceptul are propulsie 100% electrică, un limbaj de design clar și minimalist, denumit de producător „Simplitate carismatică”.

În următoarea generație de modele, cunoscutului Mini Cooper cu forma sa emblematică a caroseriei cu trei uși i se va alătura un model crossover.

„Mini Aceman oferă o imagine inițială a unui vehicul complet nou, creând o punte între Mini Cooper și Mini Countryman în viitoarea familie de modele. Acest concept reflectă modul în care marca se reinventează pentru viitorul său complet electric: o senzație de kart electrificat, o experiență digitală captivantă și un accent puternic pe amprenta minimă asupra mediului”, consideră șefa mărcii Mini, Stefanie Wurst.

Aspectul Mini Aceman exprimă agilitate și o prezență încrezătoare. Mașina îmbină caracteristicile distinctive ale modelelor de succes Cooper și Countryman, pentru a crea o interpretare modernă a unui viitor crossover. Conceptul are patru uși, un hayon generos și spațiu în interior pentru cinci persoane.

De asemenea, are proporțiile la care te-ai aștepta de la marca britanică: lungime exterioară de 4,05 metri, lățime de 1,99 metri și înălțime de 1,59 metri. Designul clar și minimalist al Mini Aceman elimină complet ornamentele cromate care erau comune în generațiile anterioare de modele.

Partea frontală conceptului reflectă caracteristicile sale de crossover și acționarea pur electrică. Grila radiatorului este înconjurată de suprafețe clare, conturul tradițional hexagonal fiind transformat într-unul octogonal. Iluminarea conturului grilei radiatorului cu un sistem LED într-o nuanță verde deschis oferă o semnătură inconfundabilă atât ziua cât și noaptea.

Și în interior, Mini Aceman reflectă stilul minimalist având contururi clare și detalii atent executate. Toate acestea fără a se distanța complet de liniile tradiționale ale mărcii.

Mini Aceman Concept va fi prezentat public la cel mai mare eveniment de gaming din Europa, Gamescom 2022, de la Köln care începe în seara zilei de 23 august.

Te-ar mai putea interesa și
Rusia raportează cel mai mare număr de infectări cu Covid-19 de la sfârşitul lunii martie
Rusia raportează cel mai mare număr de infectări cu Covid-19 de la sfârşitul lunii martie
Rusia a raportat duminică 20.303 de noi cazuri de infectări cu virusul care produce COVID-19, cel mai ridicat astfel de număr înregistrat de la sfârşitul lunii martie, transmite Reuters,......
Amnesty International cere scuze după raportul de joi: Trebuie să fim foarte clari: nimic din ceea ce am documentat că fac forţele ucrainene nu justifică în vreun fel încălcările ruseşti
Amnesty International cere scuze după raportul de joi: Trebuie să fim foarte clari: nimic din ceea ce am documentat că ...
Amnesty International şi-a cerut scuze duminică pentru "suferiţa şi furia” cauzate de un raport care acuză Ucraina ...
Stațiile de încărcare a mașinilor electrice vor putea fi instalate fără autorizație de construcție și fără documentații de urbanism sau amenajarea teritoriului
Stațiile de încărcare a mașinilor electrice vor putea fi instalate fără autorizație de construcție și fără documentații ...
Stațiile de încărcare a mașinilor electrice vor putea fi instalate și racordate la rețelele de distribuție a energiei ...
Trafic îngreunat pe A2 în apropiere de Cernavodă; s-au tamponat cinci maşini
Trafic îngreunat pe A2 în apropiere de Cernavodă; s-au tamponat cinci maşini
Traficul rutier este îngreunat, duminică, pe A2 Bucureşti - Constanţa, pe sensul către Capitală, la kilometrul 162, ...