1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Ministerul Comunicaţiilor a trimis la CNA proiectul OUG ce modifică Legea audiovizualului

Ministerul Comunicaţiilor a trimis la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), spre analizare şi punct de vedere, proiectul de Ordonanţă de Urgenţă de modificare a Legii audiovizualului, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, Răsvan Popescu, preşedintele CNA.

30 noi, 2012 | Mediafax

"Am primit de la Ministerul Comunicaţiilor proiectul de Ordonanţă de Urgenţă (de modificare a Legii audiovizualului nr. 504 din 11 iulie 2002, n.r.) spre analizare şi punct de vedere. În proiect nu mai există niciun fel de prevederi referitoare la modificarea statutului CNA. Urmează ca departamentele noastre de specialitate, serviciul juridic şi compartimentul de reglementări, să facă o primă analiză tehnică şi ulterior textul Ordonanţei va fi suspus dezbaterii în Consiliu, în cursul săptămânii viitoare", a declarat Răsvan Popescu, preşedintele CNA.

Ministerul Comunicaţiilor este iniţiatorul acestui proiect de Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului (OUG).

Trimiterea proiectului de OUG, spre analiză, la CNA implică faptul că Ordonanţa de Urgenţă nu a fost aprobată încă în Guvern, aşa cum a sugerat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Andrei Zaharescu, în 27 noiembrie.

Pe de altă parte, anunţul transmiterii la CNA a proiectului de OUG s-a produs în contextul în care cinci membri ai Consiliului - Ioan Onisei, Narcisa Iorga, Gelu Trandafir, Valentin Jucan şi Mircea Deacă - au susţinut, în 28 noiembrie, o conferinţă de presă, în care au spus că vor sesiza Comisiile pentru Cultură din Parlament în legătură cu OUG de modificare a Legii audiovizualului. "Şi, la rigoare, ne rezervăm dreptul de a sesiza Comisia Europeană şi Parlamentul European", a mai spus atunci Ioan Onisei.

De altfel, cei cinci membri ai CNA lucrează în prezent la o scrisoare despre OUG de modificare a Legii audiovizualului, care ar urma să fie transmisă instituţiilor europene, după cum a confirmat, vineri, 30 noiembrie, pentru MEDIAFAX, Gelu Trandafir, membru al CNA.

Pe de altă parte, premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, 28 noiembrie, că OUG care modifică Legea audiovizualului nu a fost publicată încă în Monitorul Oficial pentru că ministerele Justiţiei şi Finanţelor trebuie să dea forma finală a acestei, în urma deciziei Guvernului de a se scoate din ordonanţă toate referirile la CNA.

"Nu s-a publicat în Monitorul Oficial Ordonanţa pentru că Ministerul Justiţiei şi Ministerul de Finanţe, în urma deciziei de ieri din Guvern de a scoate toate referirile la CNA, trebuie să dea forma finală", a spus Ponta, răspunzând unei întrebări în acest sens.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO