Ministerul Comunicaţiilor va anunţa zilnic câţi bani cheltuieşte

Ministerul Comunicaţiilor a introdus pe pagina web a instituţiei o secţiune în care va prezenta zilnic cheltuielile efectuate de minister şi centrele subordonate acestuia, răspunzând astfel unei solicitări formulate de preşedintele Traian Băsescu.
Economica.net - mar, 14 feb. 2012, 11:30
Ministerul Comunicaţiilor va anunţa zilnic câţi bani cheltuieşte

„Din data de 13 februarie, toate cheltuielile efectuate în Ministerul Comunicaţiilor şi în centrele aflate în coordonarea acestuia vor fi postate pe site, decizia fiind luată pentru a asigura transparenţa asupra cheltuirii banilor publici”, a anunţat instituţia.

Centrul Naţional de Management pentru Societatea Informaţională – CNMSI, Centrul Naţional „România Digitală” Bucureşti – CNRD şi Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică – CERT-RO vor actualiza zilnic cheltuielile realizate.

Astfel, potrivit datelor anunţate deja, Ministerul Comunicaţiilor a efectuat vineri plăţi în sumă totală de 204.874 lei, cea mai mare parte revenind cheltuielilor de personal – 189.662 lei, urmate de cheltuieli aferente programelor cu finanţare rambursabilă – 13.930 lei şi pentru bunuri şi servicii – 1.282 lei.

În aceeaşi zi, cele trei centre subordonate au efectuat plăţi în sumă totală de de 144.307 lei, reprezentând cheltuieli de personal, din care CNMSI 77.249 lei, CNRD 64.058 lei şi CERT-RO 3.000 lei.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la învestitura noului Cabinet, că aşteaptă de la acesta mai multă transparenţă şi rigoare, comparativ cu Guvernul Boc, menţionând că vrea ca pe site-urile ministerelor să apară fiecare ban cheltuit, chiar în fiecare zi.

De altfel, premierul Mihai Răzvan Ungureanu a cerut ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Cristian Petrescu, la ceremonia de preluare a mandatului, să respecte solicitările de transparenţă în administraţie formulate de preşedintele Traian Băsescu, apreciind că ministerul poate avea astfel o mai mare expunere publică.

Te-ar mai putea interesa și
Electrica a avut în 2020 un profit net de 388 de milioane de lei, în creștere cu 87,5% față de anul precedent
Electrica a avut în 2020 un profit net de 388 de milioane de lei, în creștere cu 87,5% față de anul precedent
Grupul Electrica a obținut, în anul 2020, un profit net consolidat de 388 milioane RON, înregistrând o creștere de 181 milioane RON, respectiv 87,5%, comparativ cu anul precedent, potrivit unui...
CFR SA investeşte 22,1 milioane de lei pentru lucrări de reparaţii în Sibiu şi Harghita
CFR SA investeşte 22,1 milioane de lei pentru lucrări de reparaţii în Sibiu şi Harghita
Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA va investi 22,1 milioane de lei, din fonduri bugetare, pentru lucrări de ...
China vizează un obiectiv de creştere de cel puţin 6% în 2021
China vizează un obiectiv de creştere de cel puţin 6% în 2021
China şi-a stabilit un obiectiv de creştere de cel puţin 6% în acest an, a anunţat vineri prim-ministrul Li Keqiang, ...
Presiunea continuă să crească în criza Coronavirus din România – situaţia înainte de weekend – vineri dimineaţă, 5.03.2021
Presiunea continuă să crească în criza Coronavirus din România – situaţia înainte de weekend – vineri ...
Criza Coronavirus 5 martie 2021 (cea mai recentă raportare – joi, 4 martie,  ora 13) –  Rata vindecarii: 91,80% – ...