Ministerul de Interne primește energie electrică pentru următorul an de la Tinmar, furnizor român

Tinmar, unul dintre cei mai mari furnizori de energie electrică, și firmă controlată de un român, a câștigat un contract cadru de livrare de energie electrică pentru unitățile din cadrul Ministerului de Interne în următorul an, potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice.
Mihai Nicuţ - lun, 21 iun. 2021, 11:02
Ministerul de Interne primește energie electrică pentru următorul an de la Tinmar, furnizor român

Este vorba despre un  “Acord cadru furnizare de energie electrica iunie 2021-mai 2022”. Valoarea contractului este de 93 de milioane de lei, semnificativ sub valoarea estimată inițial de autoritatea contractantă, de circa 108,9 miliioane de lei.

Contractul a fost atribuit în urma unei proceduri de negociere fără publicare prealabilă. Au fost primite trei oferte, potrivit datelor care apar pe platformă.

Energia este destinată tuturor unităților din cadrul Ministerului de Interne.

„Achiziția este realizată de ASOCIEREA Ministerul Afacerilor Interne – Aparat Central, ordonatorii terțiari de credite din subordinea ordonatorului principal de credite, Inspectoratul General al Poliției Române și subunitățile din subordine, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră și subunitățile din subordine, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române și subunitățile din subordine, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și subunitățile din subordine, Inspectoratul General de Aviație al M.A.I. și subunitățile din subordine, Inspectoratul General pentru Imigrări și subunitățile din subordine prin structura de specialitate a Direcţiei Generale Logistice, conform prevederilor art. 44 alin. (1) din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice, cu modificările și completările ulterioare.

Acordul-cadru de furnizare a energiei electrice va fi semnat de Ministerului Afacerilor Interne, în calitate de autoritate contractantă”, scrie în anunț.

“Cantitatea estimată a acordului-cadru: min. 101.062,390  MWh – max. 141.167,900 MWh”, se mai arată în anunț. Socotind la această valoare maximă, rezultă că Ministerul de Interne ar urma să plătească circa 659 de lei/MWh către Tinmar. În anunț nu există detalii suplimentare despre contract.

Foarte interesant, se pare că inițial ar fi trebuit să furnizeze energie electrică în baza acestui contract și Getica Com 95, unul dintre cei mai mari furnizori din țată, tot cu capital românesc, care și-a cerut recent insolvența. Cităm: “Acord cadru incheiat cu 2 operatori economici (1.Tinmar Energy S.A-RO 34620961, valoare acord cadru = 93056076,47 ron si 2. Getica 95 Com-RO 7562758, valoare acord cadru =93939808,57 ron)”. În final însă, platofma arată că s-a semnat un singur contract, cu Tinmar, iar valoarea contractului este de 93 de milioane de lei.

Tinmar Energy avea, în luna ianuarie, o cotă de 7,9% pe piața concurențială de energie electrică, a patra cea mai mare, după Enel, Getica 95 și Electrica Furnizare. Compania, controlată de omul de afaceri român Augustin Oancea, a terminat anul trecut cu o cifră de afaceri netă de 2,2 miliarde de lei și un profit net de 112 milioane de lei.

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Cel mai mare număr de cazuri noi din ultimele trei luni: 16.760 infecţii. 65 morţi în 24 de ore – Coronavirus marţi, 18 ianuarie 2022
Cel mai mare număr de cazuri noi din ultimele trei luni: 16.760 infecţii. 65 morţi în 24 de ore – Coronavirus marţi, ...
Criza Coronavirus marţi, 18 ianuarie 2022 - 16.760 cazuri noi, 65 morţi în 24 de ore. Este cel mai mare număr de infecţii ...
Care sunt obiectivele tale pentru început de an? Iată 4 paşi pe care îi poţi face în 2022
Care sunt obiectivele tale pentru început de an? Iată 4 paşi pe care îi poţi face în 2022
La început de an toată lumea este dornică să-și pună cât mai multe obiective care, din păcate, riscă să fie neîndeplinite ...
Ce se întâmplă cu leul azi – curs valutar interbancar 18.01.2022
Ce se întâmplă cu leul azi – curs valutar interbancar 18.01.2022
Euro a început ziua aproape de cursul anunţat ieri de BNR.