1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 8 º

Companii

Ministerul Economei a prelungit cu trei luni perioada de depunere pentru plata sau rambursarea programelor de finanțare Start-Up Nation

Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri (MEEMA) a decis prelungirea cu trei luni, până la 28 septembrie 2020, a perioadei până la care beneficiarii programului Start-Up Nation pot depune cererile de plată/rambursare aferente dosarelor de finanţare admise în limita bugetului.

28 apr, 2020 | Agerpres

Instituţia precizează, printr-un comunicat remis marţi AGERPRES, că a adoptat această nouă decizie pentru contracararea efectelor economice ale interdicţiilor impuse prin decretarea prelungirii stării de urgenţă asupra întreprinderilor mici şi mijlocii beneficiare ale programului Start-Up Nation.

"Continuăm, astfel, adoptarea unor noi măsuri de susţinere a economiei şi ne orientăm, acum, în mod special pentru a-i proteja pe antreprenorii beneficiari ai programelor derulate de Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri. Dorim să repornim economia treptat şi să ajungem la nivelul pe care l-am avut înainte, iar IMM-urile reprezintă motorul mediului de afaceri, fiind cele care au o contribuţie importantă la bunul mers al economiei", a declarat ministrul Economiei, Virgil Popescu (foto).

Deciziile luate pentru limitarea răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2 pot avea ca efect neimplementarea planurilor de afaceri şi blocarea activităţii întreprinderilor finanţate prin nerealizarea integrală a achiziţiei elementelor de cost aprobate prin acordul de finanţare. Tot ca urmare a acestor decizii, termenul de efectuare a cheltuielilor şi de depunere a cererii de eliberare a ajutorului de minimis era insuficient pentru relansarea economiei româneşti, precizează MEEMA.

Conform art. 6.8 alin (5) din Schema de ajutor de minimis din cadrul Programului Start-Up Nation, ediţia 2018, "în maxim un an de la intrarea în vigoare a acordului de finanţare, dar nu mai târziu de 28 iunie al anului următor semnării acordului de finanţare pentru dosarele admise în buget şi 15 noiembrie al anului următor semnării acordului de finanţare pentru dosarele admise în afara bugetului şi care intră la finanţare în urma eliberării de buget, beneficiarul este obligat să efectueze cheltuielile şi să depună documentaţia aferentă cererii de plată/rambursare la sediul AIMMAIPE".

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO