1EUR = 4.8358 RON | Bucureşti 33 º

Extern

Ministerul Economiei: Germania continuă să fie primul partener comercial al României

Germania continuă să fie primul partener comercial al României şi al treilea investitor în economia ţării, după Olanda şi Austria, se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei.

01 feb, 2013 | Mediafax

Potrivit documentului, 18% din totalul schimburilor externe ale României se derulează cu Germania, iar circa 19.434 societăţi cu capital german sunt active, contribuţia lor totală la capitalul social fiind de 3,96 miliarde euro.

Vineri, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, l-a întâlnit pe ambasadorul Germaniei, Andreas von Mettenheim. Oficialul român 'a scos în evidenţă determinarea Guvernului de a asigura predictibilitatea mediului de afaceri şi investiţional, prin garantarea unei stabilităţi politice şi legislative'.

"În acelaşi cadru, au fost aduse în discuţie căi şi metode pentru crearea unui mediu de afaceri prietenos cu efecte de multiplicare pozitivă în economie, în special, ţinând cont de contribuţia determinantă a firmelor germane active în România", subliniază Ministerul Economiei.

Un alt subiect aflat pe agenda discuţiilor a fost organizarea "în curând" a celei de a IX-a sesiuni a Consiliului de Cooperare Economică Româno-German.

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO