1EUR = 4.8423 RON | Bucureşti 26 º

Companii

Ministerul Energiei cere Romgaz să asigure stocurile de gaze pentru sezonul rece 2015-2016

Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri /MEIMMMA/, prin intermediul secretarului de stat Bogdan Badea, a solicitat, miercuri, companiei Romgaz, cel mai mare distribuitor şi furnizor de gaze naturale din România, să constituie stocurile de gaze pentru iarna 2015-2016, destinate consumului populaţiei şi industriei, se arată într-un comunicat al ministerului de resort, transmis AGERPRES.

12 aug, 2015 | Agerpres

'Vă recomand să începeţi de timpuriu constituirea stocurilor de gaze pentru iarnă, astfel încât sistemul să fie pregătit pentru a face faţă oricăror solicitări. Este important ca în depozite să fie cantităţi suficiente şi să ne asigurăm că nici populaţia, nici industria nu vor avea probleme în alimentare. Iernile precedente au fost relativ uşoare şi, cu toate acestea, au existat momente dificile cauzate de diminuarea presiunii în reţele. Trebuie să acţionăm preventiv şi să ştim că avem intern capacitatea de a face faţă unei ierni care ar putea fi geroasă şi prelungită. Vreau să ne pregătim pentru orice fel de situaţie posibilă', a afirmat Bogdan Badea în cadrul discuţiilor avute, miercuri, cu membrii din conducerea Romgaz, la sediul societăţii.

În contextul întâlnirii de la Mediaş, oficialul din Ministerul Energiei a verificat starea instalaţiilor termocentralei Iernut, unitatea de producţie fiind un obiectiv strategic din punct de vedere al echilibrării sistemului energetic din România.

Romgaz este cel mai mare producător şi principalul furnizor de gaze naturale din România. Compania este admisă la tranzacţionare pe piaţa Bursei de Valori din Bucureşti /BVB/ şi a Bursei din Londra (LSE). Acţionar principal în cadrul companiei este statul român, cu o participaţie de 70%.

Începând din anul 2013, Romgaz şi-a extins domeniul de activitate prin asimilarea centralei termoelectrice de la Iernut, devenind astfel producător şi furnizor de energie electrică. Termocentrala ce aparţine Romgaz are o putere instalată de 800 de MW şi a avut în anul 2014 o cotă pe piaţa de electricitate de 2,4%, potrivit datelor MEIMMMA.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO