1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Ministerul Energiei solicită acţionarilor Nuclearelectrica aprobarea distribuirii unor dividende suplimentare de 110 milioane lei

Ministerul Energiei a solicitat introducerea pe ordinea de zi a Adunării Generale Ordinare şi Extraordinare a acţionarilor Nuclearelectrica, din 28 septembrie, a unui punct ce vizează aprobarea distribuirii sumei de 110 milioane lei sub formă de dividende, către acţionarii societăţii, proporţional cu participarea acestora la capitalul social, conform unui raport remis miercuri Bursei de Valori Bucureşti.

13 sep, 2017 | Agerpres

De asemenea, a mai solicitat introducerea unui punct care vizează aprobarea datei plăţii dividendelor, respectiv 3 noiembrie 2017.

Ministerul Energiei a cerut şi introducerea pe ordinea de zi a AGEA a unui punct ce vizează aprobarea demarării Fazei 1 a Strategiei pentru Proiectul de Retehnologizare a Unităţii 1 CNE Cernavodă.

La Adunarea Generală din aprilie 2017, acţionarii aprobaseră propunerea Consiliului de Administraţie privind repartizarea profitului net al exerciţiului financiar 2016 pe destinaţii, şi o valoare totală a dividendelor brute de 99.499.571 lei. Dividendul brut fusese stabilit la 0,33 lei/acţiune şi data plăţii 28 iunie 2017.

 

Citeşte şi Statul român îşi spoliază companiile profitabile: guvernul cere, de urgenţă, 500 de milioane de lei de la Romgaz. Urmează şi alte companii mari

                Statul ia bani şi de la Conpet. Este a doua companie, după Romgaz, de la care Guvernul va primi dividende speciale         

                Transgaz, încă o companie de stat care va da bani la buget prin dividende speciale

Premierul Mihei Tudose a declarat marţi că Executivul a solicitat tuturor companiilor de stat să vireze la buget în avans, sub formă de dividende, sumele neangajate în proiecte.

'Dividendele, în mod cert, se dau acţionarilor. Deci nu le-a jefuit nimeni, nu le-a luat nimeni ceea ce nu avea dreptul. Le-am luat acum pentru că acum ne trebuiau. Vrem să începem nişte proiecte foarte mari. V-am dat un exemplu, Braşov - Ploieşti (tronson de autostradă - n.r.). Se face pe bani naţionali şi trebuie să demonstrăm că avem banii, măcar de început, ca Banca Mondială să fie partener', a spus Tudose.

Ministerul Energiei a mai cerut până acum 750 de milioane de lei de la Romgaz şi 85 de milioane de lei de la Conpet, sub formă de dividende suplimentare.

Totodată, Ministerul Economiei a solicitat 171 milioane lei de la Transgaz, 170,7 milioane de lei de la Transelectrica şi 655 de milioane de lei de la Hidroelectrica.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO