Ministerul Finanţelor se împrumută de la populaţie pentru a finanţa bugetul

Economica.net
02 02. 2019
titluri_84754000

De fapt, băncile au refuzat să împrumute statul în ianuarie, din cauza taxei pe active. Practic, fiecare cumpărare de titluri de stat ar fi taxată, așa că în mod normal băncile au transmis oferte care includeau acest cost.

Mai mult, ce s-a întâmplat în 28 ianuarie, ca băncile să transmită oferte în valoare de 30% din suma cerută de autorități, au dus la decizia Finanțelor de a stopa ieșirea pe piață.

„Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. A fost eliminată plafonarea sumelor care pot fi investite de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea, în perioada de subscriere, a unei cereri de anulare. Ulterior, subscrierile sunt irevocabile și nu mai pot fi anulate”, se arată în documentul citat de Hotnews.ro

Titlurile de stat care sunt lansate în data de 4 februarie 2019 sunt în formă dematerializată și au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune.