Ministerul Muncii face angajări. Lista poziţiilor vacante

Absolvenţii de facultate cu minimum un an experienţă, vorbitori de limbi străine şi cu supraspecializări relevante pentru nişa în care vor performa în cadrului Ministerului Muncii se pot înscrie la concursul organizat de Ministerul de resort, până pe 30 ianuarie. Află care sunt poziţiile disponibile, dacă te califici şi cum poţi să aplici.
Ion Dobreanu - joi, 26 ian. 2012, 12:27
Ministerul Muncii face angajări. Lista poziţiilor vacante

Condiţii generale de eligibilitate

Te califici pentru oricare dintre posturile scoase la concurs în această periodă la Ministerul de resort, dacă ai absolvit o facultate şi dacă ştii să operezi un PC. Dar, pe lângă cele două condiţii obligatorii antemenţionate, recrutorii impun candidaţilor condiţii specifice pentru fiecare poziţie ofertată. Ele vizează cunoaşterea unei limbi străine, supraspecializări şi programe de operare, congruente cu domeniul în care aceştia vor activa.

Condiţii specifice de eligibilitate

 • Concret, eşti eligibil pentru poziţia de consilier prinicipal, dacă ai şi minimum 5 ani experienţă în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei pe care o vizezi.
 • Pentru poziţia de consilier superior, mai trebuie să ai minimum 9 ani experienţă în specialitatea studiilor necesare performării pe poziţia ocupată.
 • Te califici pentru poziţia de consilier asistent, dacă mai ai minimum un an experienţă în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei.
 • Eşti eligibil pentru poziţia de consilier superior la Direcţia Generală Protecţia Copilului, dacă ai absolvit o facultate cu profil umanist, sau de sub cupola ştiinţelor sociale, politice, teologie, sau ştiinţelor economice. Mai mult, o specializare/supraspecializare în protecţia drepturilor copilului sau în politici publice e de dorit pentru ocuparea acestei funcţii.
 • Pentru poziţia de consilier superior la Direcţia Relaţii Externe, mai trebuie să ştii limba engleză şi limba franceză la nivel avansat;
 • Dacă vizezi funcţia de consilier superior la Direcţia Generală Asistenţă Socială – Direcţia Politici Asistenţă Socială, trebuie să fi absolvit o facultate de sub cupola celor socio-umaniste, teologie, ştiinţe juridice sau administraţie publică. Candidatul ideal mai trebuie să fie şi un foarte bun cunoscător al programului Lex Expert.
 • Şi candidaţii care ţintesc poziţia de consilier asistent la Direcţia Servicii Sociale şi Incluziune Socială trebuie să ştie să opereze la nivel avansat cu Lex Expert.
 • Candidaţii care aplică pentru poziţiile deschise la Direcţia Generală Autoritatea de Management pentru POSDRU, Direcţia Contractare şi  Compartiment Programe şi Evaluare Program, trebuie să vorbească la nivel avansat limba engleză şi să aibă o supraspecializare în proceduri Phare, PRAG – de monitorizare şi contractare granturi.
 • Cei care aplică pentru poziţia de inspector principal la direcţia antemenţionată, compartimentul managementul informaţiei, mai trebuie să aibă minimum 5 ani experienţă în specialitatea studiilor necesare exercitării profesiei şi supraspecializări în managementul Fondului Social European, politici sociale şi de ocupare.

Lista poziţiilor vacante acum la Ministerul Muncii

 • Consilier asistent, clasa I, la Direcţia Legislaţia Muncii – Serviciul Relaţia cu Parlamentul;
 • Consilier asistent, clasa I, la Direcţia Generală Asistenţă Socială, Direcţia Servicii Sociale şi Incluziune Socială;
 • Consilier prinicipal, clasa I, Direcţia ocupare şi salarizare – Serviciul ocupare;
 • Consilier superior clasa I, la Direcţia ocupare şi salarizare – Serviciul Politici Salarizare în Administraţia Publică;
 • Consilier superior, clasa I, la Direcţia Legislaţia Muncii, Serviciul Legislaţia Muncii;
 • Consilier superior, clasa I, la Direcţia Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi;
 • Consilier superior, clasa I, la Direcţia Politici Publice şi Comunicare;
 • Consilier superior, clasa I, la Direcţia Generală Protecţia Copilului;
 • Consilier superior, clasa I, la Direcţia Relaţii Externe;
 • Consilier superior, clasa I, la Direcţia Generală Asistenţă Socială – Direcţia Politici Asistenţă Socială;
 • Consilier superior, clasa I, la Direcţia Generală Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane – Compartiment Programe şi Evaluare Program;
 • Inspector asistent, clasa I, Direcţia Generală Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane -Direcţia Contractare, Serviciul Contractare.

Termenul-limită de înscriere la concurs pentru una din poziţiile antemenţionate este 30 ianuarie.

Detalii despre bibliografie şi documentele necesare înscrierii la concurs, găsiţi aici.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Estimare KeysFin: Piața românească de software va depăși în acest an valoarea de 9,2 miliarde de euro
Estimare KeysFin: Piața românească de software va depăși în acest an valoarea de 9,2 miliarde de euro
Industria de software din România a crescut cu aproximativ 10% față de 2019 și a fost cu 250% peste nivelul din 2010, ...
Dacia Spring a urcat, în noiembrie, pe primul loc în clasamentul vânzărilor de mașini noi
Dacia Spring a urcat, în noiembrie, pe primul loc în clasamentul vânzărilor de mașini noi
Sutele de unități Dacia Spring livrate în ultimele două luni în România au schimbat clasamentul înmatriculărilor ...
McDonald’s și-a deschis al doilea restaurant din Brăila
McDonald’s și-a deschis al doilea restaurant din Brăila
Premier Restaurants România, operatorul lanțului de restaurante McDonald’s din România, a anunțat joi că deschide ...