Ministerul Sănătății: 669 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. 117 pacienți sunt internați la ATI

Ministerul Sănătăţii a anunţat sâmbătă că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 669 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, cu 24 mai puţine faţă de ziua anterioară.
AGERPRES - sâm, 08 oct. 2022, 14:47
Ministerul Sănătății: 669 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. 117 pacienți sunt internați la ATI

Potrivit informării transmise de minister, 129 dintre cazurile înregistrate în ultimele 24 de ore sunt la pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima trecere prin boală.

Cele mai multe cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 sunt în Bucureşti – 156 şi Timiş – 38.

Cea mai mare incidenţă este în Cluj – 1,3, în Bucureşti – 1,28 şi în Timiş – 1,22.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 2.289 teste RT-PCR (1.533 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical şi 756 la cerere) şi 8.174 teste rapide antigenice.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 13.527.538 teste RT-PCR şi 11.681.748 teste rapide antigenice.

În total, pe teritoriul României au fost înregistrate, până în prezent, 3.275.276 de cazuri de infectare cu noul coronavirus de la începutul pandemiei.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 53 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

117 pacienți sunt internați la ATI

Un număr de 1.086 de persoane cu COVID-19 sunt internate în unităţile sanitare de profil, cu 69 mai puţine faţă de ziua anterioară, precizează Ministerul Sănătăţii.

La ATI sunt trataţi 117 pacienţi, dintre care 106 nu sunt vaccinaţi anti-COVID.

Din totalul pacienţilor internaţi, 70 sunt minori, 69 fiind internaţi în secţii, cu şapte mai puţini faţă de ziua anterioară şi unul la ATI.

În ultimele 24 de ore, au fost raportate de către INSP patru decese (doi bărbaţi şi două femei).

Dintre cele patru decese, două au fost înregistrate la categoria de vârstă 60-69 de ani şi două la categoria de vârstă 70-79 de ani.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, toţi pacienţii decedaţi prezentau comorbidităţi şi unul dintre aceştia era vaccinat anti-COVID.

De la începutul pandemiei şi până în prezent, 67.076 de persoane diagnosticate cu COVID-19 au decedat în România.

Te-ar mai putea interesa și
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în doi ani. Unde se oprește „cutremurul” din piața brokerajului?
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în ...
DAW Management Broker de Asigurări a mai luat o amendă de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și ajunge la a patra sancțiune în nici doi ani, iar Autoritatea deja îi acordă o......
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator –  studiu Confederaţia Turistică Elenă
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator – studiu Confederaţia Turistică ...
Contribuţia totală a turismului la economia Greciei în 2023 (incluzând beneficiile directe şi secundare) este estimată ...
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
Agenţia de rating S&P Global a reconfirmat, în data de 12 aprilie, ratingul aferent datoriei guvernamentale a României ...
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor occidentale neprietenoase”
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor ...
Ministerul rus al Educaţiei a introdus golful la orele de educaţie fizică în licee, decizie criticată de Partidul Comunist ...