Ministerul Sănătăţii vrea să aloce bani şi pentru programele din domeniul stomatologiei

Ministerul Sănătăţii va încerca la rectificarea bugetară, "pe baza promisiunilor de rectificare pozitivă", alocarea mai multor bani şi pentru programele din domeniul stomatologiei, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei emis joi.
Economica.net - joi, 11 apr. 2013, 15:35
Ministerul Sănătăţii vrea să aloce bani şi pentru programele din domeniul stomatologiei

Ministerul Sănătăţii intenţionează realizarea unui program mare de prevenţie. În cazul în care nu vor fi bani suficienţi la rectificare, un asemenea program va fi oricum desfăşurat în anul 2014, susţine MS.

Potrivit sursei, cu cât se va face mai repede reorganizarea sistemului sanitar, pe care MS a iniţiat-o, cu atât vor putea fi aduşi mai repede bani dinspre birocraţie spre rezolvarea problemelor din sănătate.

Subfinanţarea rămâne cea mai mare problemă a sistemului sanitar. Din bugetul alocat, cea mai mare parte a fondurilor au fost direcţionate către plata arieratelor, cauzate de prostul management din anii trecuţi, consideră reprezentanţii MS.

Întrucât bugetul pe anul 2013 nu poate acoperi toate programele desfăşurate şi în anul 2012, opţiunea Ministerului Sănătăţii a fost să încerce să acopere integral programul de cancer, chiar dacă, astfel, alte programe au fost văduvite, se mai arată în comunicat.

Colegiul Medicilor Dentişti din România a dat publicităţii joi un protest privind sistarea alocării de fonduri la nivel naţional pentru asigurarea asistenţei stomatologice în sistemul public de asigurări de sănătate.

„Măsura de sistare a alocării fondurilor pentru decontarea serviciilor de medicină dentară, adoptată unilateral de Ministerul Sănătăţii fără informarea publică a beneficiarilor serviciilor de asistenţă stomatologică şi a corpului profesional, afectează în mod grav atât pacienţii, cât şi demnitatea profesiei de medic dentist, înlăturarea din sistemul public al asigurărilor sociale a serviciilor de asistenţă stomatologică fiind o măsură fără precedent în sistemul îngrijirilor de sănătate din Uniunea Europeană”, susţine CMDR, care „protestează cu fermitate şi condamnă cu vehemenţă implementarea unei astfel de măsuri, adoptată arbitrar de către autoritatea de stat fără a ţine cont de consecinţele extrem de grave ale acestui demers”.

Totodată, CMDR a solicitat Ministerului Sănătăţii „exprimarea publică a unui punct de vedere faţă de situaţia creată şi prezentarea argumentelor care au stat la baza adoptării unei astfel de măsuri, cu atât mai mult cu cât aceasta promovează şi o discriminare evidentă a medicinei dentare în raport cu alte specialităţi medicale”.

Te-ar mai putea interesa și
Tetik, Banca Transilvania: Consolidarea sistemului bancar este inevitabilă; viteza pentru România nu va fi atât de rapidă ca până acum
Tetik, Banca Transilvania: Consolidarea sistemului bancar este inevitabilă; viteza pentru România nu va fi atât de rapidă ...
Consolidarea sistemului bancar din România este inevitabilă, dar viteza nu va fi atât de rapidă ca până acum, a declarat, marţi, Omer Tetik, CEO Banca Transilvania, la Conferinţa anuală......
Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţile casnice
Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţile casnice
Platforma electronică destinată beneficiarilor şi prestatorilor de activităţi casnice este funcţională şi poate fi ...
Programul „Made in România” devine „BVB Arena”
Programul „Made in România” devine „BVB Arena”
Bursa de Valori București a lansat astăzi noua ediție a programului dedicat companiilor antreprenoriale românești care, ...
Cea mai mare bancă din Rusia, Sberbank, va distribui dividende record în valoare de opt miliarde de dolari
Cea mai mare bancă din Rusia, Sberbank, va distribui dividende record în valoare de opt miliarde de dolari
Sberbank, cea mai mare bancă din Rusia, va distribui acţionarilor dividende record în valoare de 750 de miliarde de ruble ...